oldlady Creative Commons License 2009.06.08 0 0 2066

Tavaly 27000 koronáért tudtam 3 napra autót bérelni, az kb 150 EUR most, az főszezonban volt, szeptemberben biztos olcsóbb.Így nézve a félnapos kirándulás valóban nem éri meg annyiért.Ráadásul az ilyen utakon hajtják is az embert, nem ér rá nézelődni, szóval mindenképpen érdemesebb autót bérelni.

Ami az uticélokat illeti, azért mindenképpen kell látni, ha már ott jártok a Strokkur, Gulfoss, Pingvellír szokásos turista kört, útközben meg lehet még nézelődni, megállni, ahol megtetszik.

Egy nap alatt megjárható Jökulsárlón is, bár messze van, de arrafelé jó az út, és kihagyhatatalan, bár szeptemberben, ha netán a végén mentek, nem tudom hajókázni lehet-e még, de megnézni mindenképp érdemes.

A távolságok Izlandon nagyok, néhol az út is inkább csak földút, de amit javasoltam arra van rendes aszfaltos, jó minőségű út is.

További uticélokat találhatsz még a www.nat.is honlapon, ott sok jó információ, szervezett túrák, autókölcsönzők, hotelek, térképek is vannak.

Ha béreltek kocsit, akkor adnak majd amúgy térképet is hozzá. Többletköltség csak a benzin, az úthasználatért nem kell fizetni, viszont a szabályokat ajánlatos betartani, nagyon magasak a büntetések.

Ha a hostel az utitársadnak nem megfelelő-bár én Izlandon laktam a legjobb ilyen intézményben- akkor nézzétek meg esetleg az Edda Hotel hálózatot, én abban is laktam, nagyon jó áron, bár nem Reykjavikban, hanem Akureyriben. Lehet bent a városban nincs is, inkább vidéken, de ha van valahol Reykjavik közelében, és béreltek autót, akkor az is jó lehet.

Ha tudok még bármiben szívesen segítek.

Előzmény: Forstman (2065)