Csinti,
ezek pajzstetvek. Az, hogy jól van a növényed, csak pillanatnyi, ezek a nyavalyák gyorsan szaporodnak, aztán terjednek a többi zöldedre is!!!! Máris fogd a növényedet és valammi szivaccsal/fültisztító pálcikával/papírzsepivel szedegesd le a dögöket róla. Kicsit babra meló... azután vagy permetezd/locsold be Actara-val, vagy csinálj kenőszappanos (=káliszappanos) oldatot, és azzal (ecsettel) mosogasd át a növényt, úgy, hogy a levelek tetejét-hátulját, a növény szárait, csúcshajtásait is bőségesen, csurogjon róla rendesen! Hagyd állni 1/4-1/2 órát, aztán tusold le a virágot. Ezt a macerát 4-5 nap múlva ismételd meg (leszedés, ecsetelés, öblítés), és utána is figyelj, h nem jelennek-e meg újra. Minél kevesebb van, annál könnyebb megszabadulni tőlük, nincs mire várni, hogy még többen legyenek!!!
Én a leszedős-kenőszappanos módszerrel gyógyítottam ki nemrég egy gyönyörű begóniát, amit levél- és pajzstetvekkel megrakva kaptam...
Nem vészes, csak ne várd ki, hogy ellepjék a növényeidet! Egyébként én mindig tartok itthon 2-3 festőecsetet (amivel ablak-ajtókereteket szoktak festeni, persze használatlanul teszem félre ilyesmi esetekre!), 1/2-1 cm ill kb 2 cm széles fejjel.
És ne felejtsd el átnézni az összes többi növényedet is, hogy megjelent-e már másikon is!!!