biglion-lord
2009.06.06
|
|
0 0
2238
|
Szia! Igen lehetséges, hogy a keltetőben kikelt csirke idővel megkotlik és nem a stressz váltja ki általában akkor kezdenek kotlani, ha kitojja magát vagy, ha már 2-3db tojást lát a tojó helyén (fészkében) akkor előjön a kotlási ösztön. A keltetőben kikelt csibékből később lehetnek kotlók 1 kis segítséggel és türelemmel. Ahogy írtam a fészkébe rakni kell tojást 2-3db-ot és érdemes jó takarmányt is adni a tojás hozatal nővelését, hogy a kitojás meglegyen így a 3 ösztönzés sikeres lehet, de ehhez sok türelem szükséges némelyik egyednél. Amikor nyúlsz felé és felborzolja a tollát közben fura hangot ad mintha hörögne és csípked az arra utal, hogy kotló és a tojásokat védi, de ez a jelenség minden kotlónál változhat van amelyik nem reagál rá csak a tollát borzolja stb.. Én eddig kotlókat ültettem sokszor olyanokat is amellyek keltetőben keltek ki pl. kitojt tyúkok, de ezekhez nagyon sok türelem kell volt úgy hogy 2-3 hét mire elszánta magát, hogy ráüljön a tojásokra. Az ösztönök minden csibében, tyúkban ott vannak csak elő kell csalogatni. Tisztelettel biglion-lord |
Előzmény: Lucazora (2223)
|
|