Törölt nick Creative Commons License 2009.06.06 0 0 16016
A „Börcsök Mária” egy „ident név” (ahogy az interneten mondani szokás), míg a „vaxburger” felhasználói név. Ami pedig egyáltalán nem baj (engem se dr. Szophroszünének adtak a keresztségben), vagyis csak azt akarom mondani, hogy számomra viccesnek tűnik: épp egy olyan valaki teszi föl a pökhendi kérdést („ki ő?”), akinek se véleménye (az adott témával kapcsolatban), se vállalt személyisége. Míg Börcsök Máriának véleménye is van (az adott témával kapcsolatban), vállalt személyisége is van.

Itt a női emancipáció, a női „szekularizáció”, illetve a hatalom, az uralmi státusok, stallumok viszonyáról van szó, konkrétan Babarczy Eszter államelnöki ambícióinak vonatkozásában. Na most, nem kötelező a társalgásban részt venni, nyilván vannak ennél fontosabb problémák is, miközben mások vitájába nyugodtan bele lehet köpni álnéven, mert ilyen az internet, azt viszont tessen szíves tudomásul vennünk mindenkinek, hogy a magam részéről itt senki nem fog hanyatt vágódni az ámulattól, hogy ah, hogy jaj, hogy egy tucatnicknek már megint sikerült előkotorásznia kongó koponyájából egy tucatkérdést: „ki ő?”

Szokásomban áll Börcsök Máriát idézni. A konkrét szövegei miatt. Miként szokásomban áll abszolúte ismeretlen internetes nickeket is idézni, őket is a szövegeik miatt. Sőt – isten bocsássa meg nékem! – én még József Attilára sem, mint orákulumra hivatkozom, vagy amiként tegnap Szerb Antalt sem valamely kinyilatkoztatása, hanem egy szellemes meglátása miatt hoztam elő.

A mottóm ezen a topikon (névadóilag): amicus Babarczy, sed magis amica veritas.

Csak a Mestert idézem, mint kútfőt, néha, az ő nevét viszont nem mondom meg. Csak annyit közöltem róla, hogy nem Mester Ákos az illető, noha mindig névelővel írom a szót, ám nagyon nem szeretném, ha a „Mester” kifejezés itt egyszerre volna személynév és köznév – maradjon Mester a mestere egy Havas Henriknek, egy Friderikusz Sándornak, én mentálisan nem kívánok az ilyenekkel keveredni (egyébként sehogyan sem).

Ez az érdemi válasz az érdemtelen kérdésre: „ki ő?”.

Előzmény: Törölt nick (16015)