tsuhajja Creative Commons License 2009.06.05 0 0 8120
Sziasztok! Jó régen jártam itt, (tavaj) de minden reggel olvasgatlak benneteket :)
Az lenne a kérdésem, hogy van e olyan növényi permetszer,ami nem ajánlatos bizonyos növényekre? Tegnap tettem esővízbe kamillát, csalánt, fokhagymát, fehérürmöt, és arra gondoltam, hogy teszek ma hozzá bordói levet és egykis háziszappan reszeléket vagy mosóport, mit lehet ezzel permetezni? mindent?:) És fel kell e higítani? a víz nagyjából ellepi a növényeket. Igazából paradicsomra gondoltam bár azt másfél hete permeteztem bordói lével, a brokkoli levéltetves, a krumplin meg tegnap volt egy kolorádóbogár meg egy néhány tojás. Meg a kis facsemetéket is lepermetezném.

Facsemeték törzsét jó lemeszelni? Elriaszt az valamit?

Sajnos zsurlót nemtudom honnan szerezzek be, mindig lesem a mezőket, hátha lelek és betelepítem a kertbe, de nemsikerül találni, pedig nagyjából tudom, hogy néz ki.

Nekem is van epres kérdésem, tavasszal ültettem szép eperpalántákat, virágoztak, kicsi eprek is lettek rajtuk, aztán némelyik elszáradt úgyahogy van. Pedig mulcs is volt alatta, levágott fű. Kiszedtem egyet,ami így elszáradt, szép nagy gyökere volt, csak egészen sötétbarna, majdnem fekete, a "törzse" pedig olyan kemény hogy nemment bele a körmöm. És az kicsit rozsdabarna színű. A mulcs tövében látok lyukakat, de nagyobbak szerintem mint amit bogár csinálna, lehet hogy alátúrt valami ürge vagy pocok, és így a levegőben állnak a gyökerek, azárt pusztultak el?
Egyébként a kert televan lyukakkal, ferdén lefelé állnak, és elég nagyok, dió belemegy simán. Pocok lenne? Mit lehet ellene tenni? Mindent kitúr :(