AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 8117
Bocsánat mindenkitől, hogy ilyen bagatel kérdéssel jövök, mentségemre legyen szólva, hogy nem nagyon értek a növényekhez.

Naszóval van egy kb 40 nm-es rész a kertünkben ( fúvel, de inkább gyomokkal benőtt) amit konyhakertté akarunk átalakítani. Egy részét már beültettük paradicsompalántákkal, már épen érni kezdenek, ez rendben van. (Ezekről tudom, hogy minden évbe ujra kell telepíteni) A másik részét viszont most kezdjük betelepíteni. Ma véletlenszerűen kaptam a piacon egész évben érő eperpalántát. csak 3 tő maradt, azt hazahoztam. Tudom mennyire jó egy ilyen, mert a régi házunkban a szomszéd néni az ablakban nevelt ilyet, és tényleg minden héten volt legalább 10 szem eper amit meg leheett enni.

A kérdésem: mit csináljak ezekkel a palántákkal (hasamennyiben megerednek és nem száradnak/rohadnak el) télen? Ott lehet hagyni, vagy jövőre ujra kell venni?

Elnézést az elemi iskolás kérdésekért, de tényleg nem értek hozzá.

A másik kérdésem meg az, hogy van agy tavaly vett cseresznyefa és meg egy sárgabarckfa csemeténk. És egyszerűen nem értem... tavasszal mind a kettő virágba borult, és EGYETLEN SZEM GYÜMÖLCS NEM MUTATKOZIK EGYIKEN SEM. Annak ellenére, hogy a pár méterre odébb lévő szomszéd cseresznyefája roskadozik a cseresznyétől... ez mitől lehet???