Alba Ecclesia Creative Commons License 2009.06.01 0 0 3402

Nemis gondolkodsz annyira másképp mint én.

Semmiféle rálátásunk nincs a lelki világra,néha megesik hogy valaki betekintést nyer,lehet olvasni halálközeli testenkívüli élményekről.

De attól még hogy valaki átéli attól még nemtudja majd megmagyarázni egészen pontosan.

Piszok jó dolgot írtál ugyanígy gondolom hogy a világ több mint amit érzékelünk belőle,hogy az anyagnak olyan "finomsági" szintjei szerveződései vannak amiket soha nem fogunk elérni megismerni.Biztosan eljutunk még mélyebbre benne,pl a részecskegyórsítókban ezzel próbálkoznak,hangulatosabban fogalmazva ,"döngetik a túlvilág kapuit". De soha nem fogjuk áttörni úgyhiszem.

Egyetértek szerintem is anyag és finomanyag amit már nem tapasztalunk testben.

Végülis lényegtelen minek hívjuk amennyiben egy másik innen láthatatlan élettér akkor hívhatjuk országnak ,menyországnak.

A drogok állítólag lebontják az agy gátjait és több érzékelhetőt engednek be,csakhogy akik kilépnek a testükből agy nélkül is gondolkodnak érzékelnek látnak hallanak stb....tehát az agy csak a testhez kötött lélek működéséhez kell.De a gondolkodás szakadatlan folyamatos a testen kívül is.

De ha ez ilyen egyszerű lenne akkor akkor a drogosok egytől egyig "ugyanolyan" szellemeket látnának és egytől egyig sámánrepüléseket produkálnának márpedig tudjuk hogy erről szó sincs,99% egyfajta kábulatot és boldogságérzetet él meg.

A természetközeli népek sámánjai is alkalmaznak drogokat hogy a sámán lelke kilépjen testéből és bejárja a túlvilágot,megharcoljon az aktuális betegség szellemével,kiengeszteljen egy szellemet  stb...

A sámánok közt is kétféle van,az önjelölt választott  és az aki természeténél fogva magán viseli a sámánok jegyeit azokat a viselkedésformákat amiről az öregek már ifjú korban felismerik,ezekből lesznek a nagysámánok,általában az elhivattatásukat látomások és spontán lélekutazás jelzik már ifjúkorban.

Saját ötletem szerint amikor nincs megfelelő kapcsolat összhang a test és a lélek közt amikor valami hibás(?) és a kapcsolat nem elég erős vagy talán a lélek túlnőtt a testen nem passzentos(nagylelkű),a test nemtudja már kiszolgálni követni annak képességeit,gondolatbeli gyorsaságát stb ilyen emberekkel történhet meg hogy néha kiszakad belőle.Esetleg egy nagyvolumenű érzelmi kilengés is hozzájárul ehez a destebilizált állapothoz.

pl a repülőgép vezetőket képzik egy bizonyos centrifugában ahol nagy nehézségi erőket állítganak elő és páran testen kívüli élményeket élnek meg,ilyenkor szabályosan "kirázza a lelkét" az illetőnek ahogy a magyar mondás szól,de többen hullámvasúton halnak meg érthetetlen módon ugyanezen okból.

A magyar nyelvünk egyedülálló ősiségéből fakadóan

rengeteg rengeteg nyomát hordozza mondásaiban szavaiban a lelki ismereteknek.

Erről tudnék oldalakat írni,és nem olvastam hanem magam észrevettem őket.

Előzmény: csincsilla72 (3400)