Nekem még csak a bruttom sem magas, és mégsem...
Na, ezzel van bajom nekem is. (mármint nem azzal, hogy én mindenért katonásan pengetek, hanem azzal, hogy rengetegen jogtalanul kapják meg ezeket.
És igen, rengeteget vívok azzal, hogyha beteg a kölyök (vagy nincs kedve suliba jönni, hah, nálunk ez rendszeres az egyik kisfiúnál), akkor lesz szíves kedves anyuka szólni, hogy mondjam le az ebédet!
MErt a suli alapítványa fizeti, tesz rá nagy ívben. Mikor már többször szóvá tettem, kioktatott. Bravo.
És igen, vagyok olyan banya, hogy felemelem a hangom, hogy szeptembertől ne kapjon ingyen kaját. ezek után.
Kapjon más, aki talán értékeli is.
Egy másik anyuka nagykegyesen beszólt, hogy igaz, hogy a gyereke hagyta el a tankönyvet, de hát most kénytelen lesz akkor SAJÁT pénzből megvenni.
Agyam eldobom.
ÉS tisztelet a kivételnek, mert van, aki kedvezményesen vagy ingyen kap ezt-azt és megbecsüli. Sajnos, ők vannak kevesebben. Mint mindig.
(Ez pont olyan, mikor egyfolytában vegzálnak minket, ellenőrök jönnek, videora veszik, hogy a khm., hátrányos helyzetben lévőkkel hogy foglalkozunk, mert nekik ugye mindenféle jogaik vannak, de bakker, a többi gyereknek nincs joga, hogy ne a büdös, koszos gyerek mellett kelljen ülnie, hogy esetleg lehessen normális órát tartani, anélkül, hogy ellehetetlenítse a szegény hátrányos helyzetű stb.?! Nem, nekik semmi joguk. Csak adót fizetni, és csendben lenni.)