Törölt nick Creative Commons License 2009.06.01 0 0 15997

allegrettissimo válasz | 2009.06.01 16:27:02 © (15995)

VLaci jólértesültnek akart látszani. Ezredszerre sem jött össze.

Előzmény: Marcus Luccicos (15992)

Melyik a másik 999? Vagy akárcsak egyetlen fitogtatás. Lehet idézni! Mert, ha nincs rá példa, akkor most megkérdezem: ez volna itt a jólértesültség fitogtatása? Merthogy bátorkodtam korábban így fogalmazni:

Marcus Luccicos válasz | 2009.05.30 16:38:52 © (15991)

… nem azt akarom mondani, hogy nem romlott, hanem azt, hogy ez a szövegéből nem szükségképpen derül ki. (Személyesen nem ismerem a csajszit.)

Előzmény: B. Anikó (15988)

Világosan leírtam: nem ismerem Börcsök Máriát. Nem jólértesültet játszottam tehát, hanem hivatkoztam. Ráadásul megjelöltem az egyetlen helyet, ahol Börcsök Máriáról valami olvasható az interneten. Nem fitogtattam, hanem csatoltam („belinkeltem”) a forrást, mégpedig azért, hogy mindenki ellenőrizhesse. Tudomásom van arról, hogy a Mozgó Világ szerkesztősége évek óta hitelesíti az általam megjelölt forrást. Egyébként, ha tetszett volna rákattintani az alább olvasható (tegnapelőtt közölt) kapcsolódási helyre, nem tetszett volna adni a szarnak egy hatalmas pofont.

Marcus Luccicos válasz | 2009.05.30 10:02:46 © (15987)

Ismétlem: mindezt egy értelmiségi (értsd: szellemi foglalkozású) nő, a CEU egykori rektora írja.

©

Tehát két napja nem titok itt, hogy a Mozgó Világ a forrás. Hamis forrás? Egyrészt nem tehetek róla, másrészt teljességgel érdektelen. Ha Börcsök nem egyetemi rektor, akkor gimnáziumi igazgató. Amiről pedig azért nem írtam, merthogy olvastam valahol, csak nem jutott eszem, hol (nem vagyok Börcsök-kutató, nem érdekel az esszéista életrajza, a szövegeit szemelvényekként használom). Mármost a tárgyalt vonatkozásban mindegy is, hogy Börcsök rektor-e, vagy igazgató. Hatalmi intézmény mindkettő, továbbá Börcsök Mária (bölcsész és irodalomtanár) könyvében akkor is meghamisította Katona szövegét, ha „csak” gimnáziumigazgató, és akkor is, ha egyetemi igazgató.  Ez tény, és én (a dolog lényegét illetően) erről beszéltem. Arról, hogy nem szeretnék sem egyetemistaként, sem gimnazistaként Börcsök Mária tanítványa lenni.

Megjegyzem, ez vízválasztó szöveg:

allegrettissimo válasz | 2009.06.01 16:27:02 © (15995)

VLaci jólértesültnek akart látszani. Ezredszerre sem jött össze.

Előzmény: Marcus Luccicos (15992)

Tudniillik, ha valaki elolvasta már ezer hozzászólásomat, melyekből arra a következtetésre jutott, hogy én nem okosnak, nem vérfagyasztón pengés debatternek akarok látszani (és elsősorban tenmagam előtt), hanem műveltnek, jólértesültnek (mások, tökidegenek előtt), akkor valami itt nagyon nem stimmel, gyerekek. Vagy én írok rosszul, vagy engem olvasnak rosszul.

Nem vagyok sem művelt, sem jólértesült. Ez utóbbira még büszke is volnék, ha szabadna ilyet tennem! Az enyhén közepes műveltségemre már nem annyira, ám nem is hiányzik különösképpen a túlzott olvasottság. Persze viszonylag sokat olvasok, de nem sok mindent, hanem kevés mindent. Azt viszont sokszor. Többször elolvasom, ami fontos! Ezért ismerem, és ami még lényegesebb: értem József Attilát például. Olyannyira, hogy (szerény ismereteim szerint) rajtam kívül talán csak Szilágyi Ákos és Jordán Tamás érti igazán a költőzsenit (a korlátoltak közé számítva természetesen Tverdotát is, Szabolcsit is, Németh Andort is, de még Szőke Györgyöt is)!

Mert nem vagyok én álszerény, kérném tisztelettel, kimondom én, amit gondolok, kimondom azt is, hogy kurvára nincs szükségem talmi jólértesültség fitogtatására! Mert a személyes ismerőseim közül többek szerint így is közel járok a zsenialitás határához. Én persze tudom, hogy nem járok közel, de ezt sem szerénykedésből állítom (megmondanám, ha zseninek tartanám magam), csupán jelezni kívánom, hogy nincsenek kisebbrendűségi skrupulusaim, nincs szükségem arra, hogy hülye fitogtatással kompenzáljak. Nem szólva arról – mint délelőtt céloztam rá –, hogy testalkatilag is olyan vagyok, mint két Görög Isten. Különösen a párducmintás kisgatyámban. Ha Babarczy Eszter látna, két hétig nem térne magához az aléltságból.

Ami tehát a lényeg: bármikor bárkit meghódítok (ha szükségét érzem), akár marhaságot közölt P. Szűcs Julianna Börcsök Máriáról a Mozgó Világban, akár nem!

Ez a helyzet. És ami – ismétlem – nem jólértesültség nálam, hanem isteni adomány. Aki tud olvasni, nagyjából ezt hüvelyezheti ki a szövegeimből. Ezerből cirka ezerszer.

Előzmény: Törölt nick (15995)