csincsilla72 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 3393

NEM lévén istenfélő ember, más oldalról közelítem a dolgot, mint te. Az én életemet egy dolog határozza meg:

Élni és élni hagyni. Meglehetősen liberális gondolkodású lévén, mindig azt mondtam, hogy amíg valaki másnak kárt nem okoz (nem lop, csal, öl embert, stb), addig azt csinál, amit akar. Senkinek semmi köze hozzá.

Nem lévén istenfélő, nyilván mások a sztenderdjeim. A másoknak-kár-nem-okozás egyszerű dolog, amit jó szüleink, az óvoda, az iskola és a társadalom szépen megtanítanak nekünk. Nem gondolnám, hogy a felnőtt társadalom ezen szabályok követésére ne lenne képes. Mert az. Nem élünk anarchiában, az emberek nagy többsége igenis jogkövető. És ami a legfontosabb: tudja, hogy az. Ismeri a szabályokat és be is tartja. És - ha normális emberré nőtt fel - akkor nem fogja felrúgni őket csak azért, mert a kedvenc sorozatának főszereplőjét játszó színész nem tudja, mit csináljon jódolgában. Azért nem, mert ő maga is tudja, hogy nem kellene. Mert nem lenne helyes. Én ennél sokkal több józaneszet fel tudok tételezni az emberekről.

Nem tudom, milyen tíz százalékba sorolod magad. De aki szerint az emberiség 90%-a csak egy tévelygő és sodródó, neadjisten lelkiismeret nélküli tömeg.....Hát, nem tudom, mit gondoljak.

Előzmény: Alba Ecclesia (3390)