Thor Creative Commons License 2009.05.31 0 0 127
Köszi :)
Én voltam ott egy estét :) Most hogy Snivel úr nemrég tért vissza Sarpsborgból, végre megemlített egy számomra ismerős helyet is. Ott jártunk.

Az úgy történt, hogy egy augusztus elején délután 7 óra felé már kezdtünk kicsit fázni és eljöttünk az öcsémmel a tengerpartról Varbergből, és egy keresztútnál azt kérdezte: na akkor most északra menjünk, vagy délre? Kicsit lökött, úgyhogy mondtam neki, hogy északra, de azt nem gondoltam volna, hogy Norvégiáig meg sem áll :) Két órát autóztunk nyílegyenesen fölfelé, és végig délután maradt, a nap nem ment le egy centit sem. Aztán átkeltünk egy fjordon, és az volt a határ:

Utána Sarpsborgban keresgéltünk egy vártemplomot, amit nem találtunk, de közben jámbor älgek legelésztek előttünk a búzatáblában :) Végül egy szál kósza nénit láttunk egy temetőbejáratnál, akitől a tesóm (17 éve él Svédországban) megkérdezte, hogy hovamerre menjünk, nekem, mint kívülállónak úgy tűnt, hogy egész jól elbeszélgetnek, max. néha kicsit tétován néznek a másikra, ehhez képest a tesó, amikor beült a kocsiba, harsány röhögésre fakadt, hogy hallottad hogy beszélt? bokmålul nyomta. Hát én ugyan nem lattottam, de ő nagyon örvendezett neki :) Tényleg, Margit néne bukmólul vagy nyűnorskul írta meg a Jéghegyek népét?
Előzmény: Norsk_Sol (126)