hihi, csak Zso hozzászólását olvastam, most látom a többiekét.
Itt nálunk MINDEN gyerekintézmény fél5ig van nyitva! Ez totál nem normális, én is tudom, nem is értem.
De jegyzői utasításra így van.
(Persze már megint én kezdem kavarni a sz.t, ahogy a bölcsőde esetében is anno.)
Én, tanári minőségemben nem dönthetek semmiben.
Portásra gyereket hagyni tilos, szabálytalan. Nincs is benne a munkaköri leírásában.
Igh.nek szóltam, ő mondta, hogy igen, a szülő szabja meg az én munkaidőmet, nem tehetünk semmit, kötelességem túlórázni ingyen. (ez ma volt)
Természetesen felvetem az értekezleten is, hgoy az igazgató mit mond. De nálunk tényleg a szülő diktál! Én még ilyen iskolát nem láttam, komolyan.
(nem a szülőket támadom (én is az vagyok:), csak nem bírom belátni, hgoy követelni lehet tőlünk minden szinten mindent, de nekik semmit nem kell betartani. Én is betartom - szülőként - amit az óvóda kér. Így lehet együtt dolgozni.)
és leginkább a gyüjtő a gond. A saját osztályomban sosincs ilyen gond. Szól, hgoy késik, akkor várok, vagy viszem magammal a gyereket, ha időre megyek, akármi. Volt, hogy a nagypapa elfelejtette, ohgy ő a soros, anyuka Pesten, fogtam, hazavittem a nagypapához. Mindent meg lehet oldani, csak normálisnak kell lenni hozzá.
De jegyzetelem az ötleteket:)