Pipacsvirág14 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 3150
Nálunk van, 6ig van ott az igh. minden nap, és a portás pedig 7ig. És hajnalban nyitunk. (mármint a portás, tanár csak 7től van)
De portásra gyereket nem hagyhatunk.
(ami persze jogos, ezt én is aláírom)

Én 2 helyen dolgoztam versenyszférában, de mindkét helyen már a felvételnél megmondták, hogy ennyi a fizetés, eddig tart a munkaidő, de bizony bármikor szólhatnak, hogy túlóra. (sőt, volt, hogy hétvégén is be kellett mennünk) De ez itt nagyon off.

Nem sajnáltatom magam, tudtam, hogy mennyi pénzért vállalom ezt a munkát, amit -nagy mázli - ráadásul szeretek, és még nagyobb mázli, hogy helyben van.
De ezt a lehetetlen helyzetet valahogy akkor is meg kéne nálunk oldani.
(ennyi erővel én is megvonom a vállam, hogy oh, csak 3 percet késnék az oviból - 3 percre van a sulitól - , enniyért nem fizetek szittert, 3 percet igazán várhat az óvónő. De nem teszem, egyszerűen eszembe sem jut.)

De nagyon gondolkodom, hogy mit hogy lehetne másképp csinálni.

(már év elején felvetettem, hogy legyen fél6ig a suli, nonszensz, hogy egy ilyen intézmény fél5ig tart nyitva. Szépen beosztanánk, hogy melyik nap ki hosszúzik, így az óraszámokkal sem lenne gond, és a szülőknek sem lógna a belük, hogy odaérjenek fél5ig.
Gondolhatod, milyen népszerű voltam a kollégáim között:)
Mondjuk nálunk spec. helyzet van, mert az 5 napközis helyett van 3, a többit az osztálytanítók csinálják - naponta más, túlórát nem fizetnek, így ők elmennek már fél4kor, utána gyűjtőbe mennek a gyerekek.)
Na, mindegy, agyalok tovább.
Előzmény: zso70 (3146)