Sziasztok!
Elnézést, hogy így bele a közepébe, de kérdeznék (mint érintettektől):
kinél milyen rendszer van arra, ha a suli zárása után érkezik a szülő a gyerekért?
Én ugye a másik oldal vagyok, tanítok. Az iskola fél5-ig van (abba most ne menjünk bele, hogy ez milyen hülyeség). Az én munkaidőm is fél5-ig szól. És rendszeres, hogy valaki (mindig más szülő - más gyerekért) nem jön időben a gyerekért.
Nekem addig kell várni, amíg a kedves szülő elviszi a gyereket. (a portán nem hagyhatom)
És semmi, de semmi szankciója nincs ennek. A szülőnek (nálunk) mindent szabad.
Az én munkaidőm addig szól, amíg a szülő gondolja.
Ez azért bosszantó, mert 1.) én pl. fizetem a bébiszittert, amíg haza nem érek. (az ovi is fél5ig van, nem érek oda a fiamért, szitter viszi)
Úgyhogy szépen tejelek a szitternek, mert vki nem jön időben.
2.) Semmit nem tudok tervezni. Dolgom lenne máshol, vonathoz kéne mennem stb. Nem tudok előre tervezni, mert ha nem jön a szülő, én dekkolok és várok.
Nem kell nekem esni, tudom, hogy előfordulhat bármi, amiért nem ér oda időben. Csakhogy ez hetente egyszer tuti előfordul, általában nem is telefonálnak és még foghegyről odavetik, hogy hát ez van.
Nekem ez elképesztő.
(Ma pl. a gyerekem ovis évzárójáról maradtam le, mert anyuka nem jött, majd mire végre odaért, odabökte nekem, hogy örül, hogy nekem telik szitterre, nekik nem.)
És ilyen ne álljon égnek a hajam?!
(Egy suliról tudok, ahol 3 késés után nem lehet napközis a gyerek. de ez szerintem egyrészt törvénytelen, másrészt nálunk úgysem csinálják meg. A mi sulinkban a szülő szent. Oké, ez nem katonai intézmény, de azt gondolom, hogy vannak szabályok, amiket a szülőnek is be kéne tartani, nem csak követelni az iskolától.)
Várom a tapasztalatokat, hátha jövőre vmi normálisabb rendszert tudnánk kitalálni.
(már gondoltam arra is, hogy oké, nem jön, fél5-től ketyeg a bébiszitteri díj, amit a suli alapítványába kell befizetni. Na, ez törvénytelen, másrészt úgysem fizeti be. Az ebédet is sokan ellinkeskedik.)
Köszönöm.