trikó Creative Commons License 2009.05.29 0 0 673
Ez világos, nem autszájderezni akartam :))) Bocs ha ez jött le. Arra célzok, hogy egy nyomorult futószárnál sokkal-sokkal komplexebb dolgokat gyártanak ma Kínában a repiparnak - sikerrel. Az elektronikus műszeregységektől a sárkányig. Vagy ebből, vagy abbl az Airbus ugyanúgy kap, mint a Boeing, illetve utóbbi sokkal többet. A DASH illetve a Bombardier persze szintén együttműködik velük, az Embraer szintén, de ez nem ördögtől való. Kínával pontosan úgy fogunk járni, mint Japánnal és Koreával, csak a gazdasági ereje nagyobb, mint bárkié. Csak a nagyobb repipari cégeiket néztem, ott 2.000.000 emberük dolgozik.

Csak egy apró összefüggés más irányból. Az elit gépként számontartott VAIO számítógépek komolyabb nagyságú szériái belülről ASUS-ok. Ez taiwani érdekeltség. Még.
A "népi" Kína igyanis háború helyett ráertesztette a taiwani tőzsdére a saját vállalatait, és elkezdte felvásárolni a "másik" Kínát.
Meresztgethetjük a szemünket, de legjobb tudomásul venni, merre haladunk.
A kínai gagyi egy olyan lépcső volt a kinti iparban, ami kellett a világnak, vette, mint a cukrot. Majd odavitt pénzt és tudást, egyetem és iparvárosokat épített a fejlett világ odaát. Ők pedig pont arra használják, amire kell.
Előzmény: luc72 (671)