Szia Suada!
"Nem is lehetne igazán értékelni azt, ami az ölünkbe pottyanik."
Most ezzel nem igazán értek egyet.Vagyis,inkább attól függ melyik oldaláról nézem azt a "pottyanást".
Ha arra gondolsz,hogy ha valaki úgymond beleszületik a jóba,és természetes dolognak tartja,hogy minden kívánsága teljesül,és semmiért nem kell kemény munkával( lehet az szellemi,és fizikai munka is)megküzdenie,biztos nem értékeli kellőképpen mindazt a jót mai ölébe "pottyanik".
De ennek ellenére lehetséges egy másfajta "ölünkbe pottyanás" is,ami igazán csak az akaratunktól függ,és teljesül.
Bár nagyon sok "tanulás" (tiszta akarat!!!)kell ahhoz,hogy az a lottó milliárd az ölbe pottyanjon,de hidd el nem lehetetlen! :)))))
Én nagyon sok példát tudnék az életemből elmondani,amit nagyon -nagyon szerettem volna megkapni,és "csak úgy" "véletlenül" (véletlenek pedig nincsenek) az ölembe pottyant.
Igaz én nem vagyok nagyravágyó ember,és talán túl szerény is vagyok,így az én apró-cseprő álmaim könnyen valóra válnak.(Bár..... ha jól bele gondolok!.....:)))
Csak egy apró példát,mire is GONDOLOK!!!:))))) ;)
Férjemmel egyszer sétálgattunk,és megláttam egy kabátot ami nagyon megtettszett,de mivel nem volt pénzünk,így a vágyamat elfojtva,szó nélkül továbbsétáltunk......
majd két-három nap múlva hatalmas csomaggal állított haza,és aggodalmasan mondta,hogy reméli tetszik,mert vett valamit.
Elmesélte,hogy az egyik kollégája vette a feleségének,de mivel rossz méretet vett,féláron továbbadta neki.
Mikor megláttam a lélegzetem is elállt! Álmom teljesült.
Más:
Az idézet,nekem csak félig tetszik!Tetszik benne az,hogy:
Ő milyen szerencsés, az élete szép, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy rendben, és a fekete angyalnak is rá kell bólintania.
Nem tetszik benne az,hogy:
ha valaki úgy érzi, milyen sorscsapás az élete, akkor a fekete mondja hogy rendben, és a fehér angyal nem tehet semmit.. (MIÉRT NEM?????)
A Sötétről ....jut e szembe! :)))
( Most egy igen érdekes könyvet olvasok: Elizabeth Moon Nebula-díjas regényét:
A sötét sebessége )
...."fejünkben már előre eldöl, hogy milyen lesz az életünk...." Igen,én is úgy GONDOLOM,OTT DŐL EL MINDEN ! :))))
Üdv Neked is! :)