wpm64 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 8032
Ahol nem fontos ott nem használok, de a paradicsomnál ,paprikánál és padlizsánnál mindenféleképpen mert abban locsolok és utána lazítom a földet és töltöm a gyökereikhez.
De megpróbáltam padlizsánt nem sorban ültetni is és azokat egyenként locsolom.
Nincs tapasztalatom semmi a káposztafélékkel, majd elválik hogy tudom e gondozni őket, szerintem mindent kissé sűrűre ültettem és a magról vetetteket is sűrűre hagytam.
Még nem termett semmi,mert május elsején kezdtem ásni fel a kertet, úgy volt hogy gyepet telepítek de én nem szeretem se gondozni se nyírni. Virágokat meg már annyit ültettem hogy azt mondtam nem fogok más területet arra használni.
Volt még egy megoldás hátra a murva és egy egy tuja vagy bokor majd a kert végében a dombos sziklakertek de végülis veteményeskert lett belőle, az idén olyan lesz amilyen a lényeg hogy ki legyen alakítva és jövőre majd elnyeri azt a formát amit majd végleges lesz.
Nincs helyem komposztálónak , három éve még volt de azóta nem komposztáltam de az idég akarok.
Azt hiszem hogy a barackfa alá/mellé fogom összeeszkabálni.
A víz nincs levezetve a hátsó kertbe csak a kert kezdetéig de 80 cm mély árkot nem fogok ásni azért hogy lefektessem a csövet már így is csupa hólyagos a tenyerem.
Azt tudom még csinálni hogy slagból összeállítok egy locsolórendszert amit majd ősszel szétszedek és akkor tudok locsolni bárhol.

Jótanácsokat szívesen fogadok :-)))
Előzmény: Vezso (8024)