dirty_Sanchez. Creative Commons License 2009.05.26 0 0 1339
Az olaszok borzalmasan gyengén kezdték az évet, az első három versenyen egyetlen pontot sem szereztek, azonban az európai szezon első futamának helyet adó Spanyol Nagydíjon bemutatott javítócsomagjuk komoly előrelépést hozott.

A Ferrari a hétvégén tovább "szárnyalt", és az idei évben először mindkét versenyzője pontot szerzett a hercegségben, ahol csak a Brawn duójával nem bírtak el, akik idei harmadik kettős sikerüket aratták.

Raikkönen, aki a hétvégi futam után csalódottan beszélt harmadik helyéről, elmondta, hogy véleménye szerint már csak idő kérdése, és a Ferrari ismét visszatér az élre.

"Nem örültem túlságosan a harmadik helynek a Monacói Nagydíjon" – mondta a finn pilóta. "Természetesen idei legjobb eredményünket könyvelhetjük el, azonban ebben nincs semmi újdánság számomra."

"Mikor a bajnokság éllovasai ilyen mértékben vezetnek előtted, már csak a győzelem az, ami igazán számít. Az egész csapat számára jó dolog hosszú idő után visszatérni a dobogóra, mert az elmúlt hetek kemény munkájának gyümölcseit most szüretelhetjük le, ami mindenki számára egy nagy pozitívum."

"Tudjuk, hogy jó úton haladunk: vannak még apróságok, amiket meg kell oldanunk, azonban előbb vagy utóbb, ismét győzni fogunk. A következő versenyeken lesznek még újításaink, és bízunk abban, hogy még nagyobb harcban lehetünk az élen állókkal, mind az időmérőn, mind pedig a versenyen."

Raikkönen úgy gondolja, hogy előrébb is végezhetett volna a hétvégi versenyen, ám már akkor tudta, hogy szinte semmi esélye nem lesz a győzelemre, mikor hajszállal ugyan, de lecsúszott a pole pozícióról, amit a későbbi győztes, Jenson Button zsebelt be az utolsó pillanatokban a szombati tréningen.

"A monacói időmérő minden másnál fontosabb, és szinte tökéletes munkát végeztünk, mert csak 25 ezreddel maradtam le az első helyről" – magyarázta a finn. "Az, hogy nem az élről rajtolhatsz, azt is jelenti egyben, hogy nagy valószínűséggel nem nyerhetsz. Továbbá az sem segített, hogy a második helyről rajtoltam."

"A pálya piszkos feléről kellett rajtolnom, és ahányszor innen indultam, legalább egy helyet mindig veszítettem, mert a kerekek kipörögnek a rajtnál. Rubens most is megelőzött, ami sajnálatos. Ha sikerült volna Button mögött maradnom, akkor szerintem könnyedén növelhettem volna a különbséget."

"A végén nehéz volt harcolnom a második helyért, és aztán volt egy kis galiba a második kiállásnál, mikor veszítettem néhány másodpercet, mert gond volt a jobb hátsó kerékkel. Mikor csatlakoztam a többiekhez, már sokkal távolabb voltam a braziltól, mint előtte."

"Azonban mindkét autót célba hoztuk, és értékes pontokat szereztünk. Rengeteg olyan dolog volt Monacóban, ami miatt elégedettek lehetünk" – tette hozzá Raikkönen, aki már 42 pontal van lemaradva a listavezető Button mögött.