sztich Creative Commons License 2009.05.24 0 0 5118

Levi Leipheimer (Astana): „Ez volt az első alkalom ezen a Giro-n, hogy hibázott az LPR. A szökésnek hála, sokkal jobban alakult ez a mai nap, mint amire számítottunk. Mindent kiadtam magamból. Tartottam tőle, hogy komolyabb hátrányba kerülhetek, szerencsére ez a 3 másodperc nem olyan sok. Erősebb csapatunk van a riválisoknál és ez sokat érhet a folytatásban. Talán kicsivel frissebbek vagyunk a többieknél. Nekem, valószínűleg a bukásom miatt, nem sikerült olyan jól az elmúlt pár nap, mint amire számítottam.”

Johan Bruyneel (az Astana csapatfőnöke): „Jelen pillanatban nem sokat tudunk tenni. Ez a 40 másodperc körüli hátrány Mencsovhoz képest elég soknak tűnik. Egy olyan pillanatra kell várnunk, amikor Mencsovnak nagyon rossz, Leipheimer-nek nagyon jó napja lesz. Emellett a két csapat közti különbség dönthet. Miénk erősebbnek tűnik, de nem egyszer volt már rá példa, főleg a nagy versenyeken, hogy az összetettben élen álló társai az utolsó héten a vártnál jóval többet nyújtottak az extra motiváció miatt.”

velo.hu