lizy72 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 3017

Nagyon köszönöm!

Amúgy jelenleg 32-en járnak egy osztályba.

Már 2 éve maszek alapon hordom fejlesztő pedagógushoz heti 2X1órában, plussz heti 1-1 órát magyarból és matekból is korrepetelják.

Azt hiszem ennek köszönhető, hogy az olvasása egész jó,

Sok mindent írtak, vannak területek amiben nagyon jó volt.  Intelektusa az életkorának megfelelő, átlagos, de szórt fejlődést mutat.

A mozgás vizsgálat szerint  késett idegrendszeri fejlődése van.

A GMP szerint a beszédértése megfelellő, azonban a zajjal elfedett szavaknál, mondatoknál súlyos a zavar, szeralítása több éves elmaradást mutat, beszédészlelési gyakorlatokat kell vele folytatnom.

A167-es tréninget jelölték ki! Ebben tudsz segíteni mi is az?

A szakvéleménybe nincs óraszám írva, csak a heti 1 óra mozgásterápia a nevelési tanácsadóba (ami amúgy a város másik végén van)

Óraszám nélkül írák egyéni fejlesztőpedagógiai megsegítését a már leírt terülteken.

Egy kicsi azért kétségbe estem, mert annyit gyakorlunk, és annyit küszködünk, hogy 4-es átlagot érjünk el, de mi lesz felsőben??

A szakvéleménybe is le van írva, hogy a gyerek rosszul viseli a kudarcot, sír leblokkol stb.

Így is nehezen emészti, hogy neki nem megy olyan könnyen a tanulás, mi lesz akkor később , amikor még több lesz a tanagyag!!

Bocsi, hogy ennyit írtam, de a családban senki nem érti ezeket a dolgokat, szerintük nincs a gyerkkel semmi gond, csak még játékos és majd kinövi magától. Fogalmuk nincs mit küzd, mit küzdünk minden áldott nap.

Teljesen magunkra vagyunk maradva ezzel kapcsolatban. A férjem is csak morog, hogy miért nem csillog - villog minden itthon hétvégén, de hát a főzés, mosás, vasalás, és a gyerekkel való tanulás mellett már nem jut többre időm és energiám.

(mellesleg egy daganatos betegséggel ( műtét kemo, sugár) is megküzdöttem az elmúlt 10 hónapban).

Ditta akkor leírod, hogy hogyan tudom fejleszteni?

Na jó kilövöm magam!

Liz

Előzmény: .Ditta. (3016)