Mom Creative Commons License 2009.05.23 0 0 7978
a villámok-dörgés alapján mi a szélét kaptuk, ahogy láttam a Duna mentén ment le a vihar - (tényleg, hol nagyobb a szél, a közepén vagy a szélén?)
OFF: sajnos a kárlistát bővíti egy vszeg zöldike fészek meg két tojás (ezek megint a borókára költöttek, alig pár hete próbáltam meg a nagy szélben ugyanonnan kiesett fiókákat életben tartani), és egy már elég nagy galambfióka hátul a bodzáról.
ON: a szelet a szőlő meg a málna szenvedte meg legjobban, van sok törött ág, de talán még fel tudok kötözni párat.
a veteményesre végig rárepült a szomszéd legalsó cserépsora (pontosan csak a 8 ágyás szélétől a másik széléig), a legrosszabbul a borsó járt a karók közti hálójával, tegnap láttam rajtuk először virágot :o(
a többi inkább csak a széltől meg az esőtől fekszik, sztem a napon fel fognak állni, az egy db. palántás ágyás valahogy megúszta, csak a paradicsomok köré potyogott a cserép :)
láttam még a földön fiatal ágvégeket (van sok alma, körte, pár meggy, dió, ringló és 1-1 cseresznye meg kajszi) - gondolom, ez felért egy kiadós termésritkítással. A csemeték meg a díszfák ki vannak karózva, meg amúgy is kicsi a felületük.
Előzmény: il1321 (7977)