barpi_66 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 3466
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám, aminek a megoldásában a tanácsotokra lenne szükségem.

Eljött az ideje az olajcserének, ezért elvittem az egyik közeli szervizbe, kértem árajánlatot, és mivel elfogadható volt, (olajcsere +1L tartalék olaj, olajszűrő, levegőszűrő, munkadíj, 120€) másnap odavittem. Az autónak semmi gondja nem volt, szép csendes volt, nem rázott, szóval tip-top volt. Na jó, egy pici gond van, a bal hátsó lengéscsillapító kicsit csipog. Valahogy belemehetett a víz, ezért egy bizonyos állásnál nyikkan egyet. Na, eljött a délután, mentem az autóért, amikor közölték, van egy pici hiba, mert valamelyik csövem rossz, ezért csöpög a gázolajam. Itt szeretném megjegyezni, hogy garázsban tartom a gépet, és soha egyetlen csepp olaj nem volt alatta. Pedig biztos feltűnt volna. Kértem árajánlatot, azt mondták kb 2 órás meló, + anyagár, olyan 70-80€ lesz. Mivel 1 hónap múlva megyek haza Magyarországra, és az út 2800km oda vissza, gondoltam ennyit bőven megér.

Másnap megyek az autóért és ekkor azt hittem, szétrobbanok.
Az, hogy autó lezáratlanul, a forgalmival a műszerfalon ott virít a parkolóba, nem érdekes, mert ezt megszoktam, hogy így tárolják. DE! Hogy a kulcs benne, a gyújtás rajta, és nyöszörög a motortérből valami az már idegesített. Touring-om van, látom, valami nagy műanyag takarólemez ott vigyorog a csomiban. Odahívom a szerelők egyik főnökét, kérdezem mi az, nem találták meg a szemetest, az autóm meg éppen kéznél volt? Mondta, hogy elfelejtették visszatenni, rögtön megcsinálja. Amúgy mi ez a hang ami a motortérből jön? Benyúl a kocsiba, majd leveszi a gyújtást. A mai napig nem tudom mi volt az a hang. Betesz egy csavart, majd telefont kap, nem szól semmit, beül egy autóba, és elmegy. Bazze, senki nem maradt rajtam, meg a páromon kívül a szervizbe!!! Eltelt 10 perc, jönnek vissza. A tulaj, aki autószerelő mester, apja odajön hozzám, hogy kész az autó, felteszik az aljára a takarólemezt aztán vihetem. Ráálltak egy aknára, és ekkor látom, hogy a 2 vese félig ki van pattanva az elején a helyéről. Mondom, ez kinek ártott? Erre az öreg fasz közölte, azt én úgy vittem már oda. Anyád vitte oda úgy te … A párom ekkor megfogta a kezemet, hogy nyugi, mert látta rajtam, ez már sok. Na, mind1, a lényeg kicserélték az összes csövet (képet mellékeltem) ha már ott matattak. Fizetni akartam, de nem tudták a pontos végösszeget, mondták nyugodtan vigyem el az autót, aztán majd estefele zárás előtt mennyek be fizetni. Ja, és korábban megkértem őket, nézzék meg az autót, mert hosszú útra megyek, rendben van-e minden. Az öreg közölte, szuper minden, kiolvasták az agyát is, semmi probléma. Ok, elhoztam.

Ma kicsit meg akartam pucolni a motort, ezért belenéztem. Gondoltam be is indítom. Valami zörög. Nem hiszem el, basszus az a takarólemez nem volt lefogatva, csak egy csavarral, a többi ott forgolódott, ahogy a járó motor finoman rázta, a levegőszűrőbe ami megy gumicső a veséknél nem volt a helyére pattintva, és valami csikorog a motortérben. Nézegettem lámpával, és ekkor mit látok? A második képen lévő fekete biszbasz alján néha összegyűlik egy cseppecske tiszta gázolaj, és lepottyan. Ma nincs szerviz, talán jobb is, mert amilyen idegállapotban mentem oda mindenki csak jól járt szerintem. Mit lehet ebben az esetben tenni? Vigyem vissza garanciába, hogy szar az egész munkájuk? Vagy próbáljam meg én magam elhárítani a csepegést kiváltó okot?Holnap kellene mennem Hollandiába kb (oda-vissza) 120km, bevállaljam, vagy ne kockáztassak az autóval? Ja, igen az autóm egy 98-as 325tds touring, amibe van 270ekm, de az utóbbi 40ekm-er alatt csak olajat, és egy jobb első kerékcsapágyat kellett cserélnem, mert minden más jó volt.

12