lalá Creative Commons License 2009.05.21 0 0 5488
-Ümm! A magas alkohol, magas sav, viszonylag alacsony pH semmilyen baktériumos tevékenységnek nem kedvez. Ehhez jön az általad említett alacsony hőmérséklet és kénessavszint, ami szintén nehezíti a bacik életét. A magas almasav a BAB elmaradása miatt maradt meg. A borkősav meg egyszerűen a magas alkoholtartalom és hűvös pince miatt vált ki borkősav formájában. Az élesztők előbb a szőlőcukrot ették fel és mielőtt a gyümölcscukorra került volna sor, kipukkadtak. Viszont termelhettek volna kicsivel több glicerint is. Illó jó. Minden rendben. Az a csodálatos, hogy egyáltalán nem csodálatos, hanem racionális. Mindenki tudta a dolgát.

A degusztáció témája sajnos halasztást szenved.(hihi)
Előzmény: Cirfandlia (5487)