Akkor talán jövőre is többségben lesznek. Nekem van mind a kettőből, a Fumaria már virágzik, a mák még nem. Egyik se ágyásban, csak itt-ott kikelve, ahol tudom, kerülgetem.
Milyen bentiek? Üvegházban? Ott lesz, ha elfér.
A komposzton biztos megterem, csak kizabálja a komposzt tápanyagtartalmának egy részét. Ha nagyon sűrű, vágj ki néhány tövet. Nem tudom, mekkora a komposzt halmod, a mi elég nagy kupacunkon 4-5 tőnél nem tudnék többet elképzelni, és akkor a kupacból se elvenni, se rápakolni nem tudnék. Valószínűleg megközelíteni se lenne könnyű.
A rukkolára azt mondanám, ne erőltesd. Mi pl. egész jól megvagyunk nélküle, minden úgyse fér el, víz se jut elég mindennek (a kútból telne, de időből nem). Ha nálunk kétszer nem lesz valamiből semmi, inkább eszünk mást. A rukkolát még eddig nem próbáltam, de nincs hiányérzetem. Nálunk a kukorica nem szokott sikerülni. Viszont már többször termeltem kukoricaüszögöt. Úgy rémlik, mintha valahol hallottam volna, hogy ehető. Te mint gombász, tudsz erről valamit?
Nem lehet, hogy az eper olyan fajta? Ha növények szépek voltak, elég vizet is kaptak, akkor nehéz mást elképzelni.
Később jutott eszembe, hogy én meg zsizsikes borsót vetettem és nagyon szépen kikelt. A nem zsizsikes bolti magból viszont itt-ott kóvályog az ágyásban néhány növény. Ne sajnáld a babot kiritkítani. Szerintem egyszerűen vagdosd el a sziklevél alatt a fölösleget, akkor nem sérül a szomszédok gyökere.
Én most fogom vetni a babot és az uborkát, lehetne nyári salátát és céklát is. A helybe vetett bazsalikom is megnő még, az üvegházba szoktam is vetni, ennél még később is. Aztán majd a hagymák után jönnek a másodvetések júliusban. Biztos lehetne még mást is, most ez jutott eszembe.