dirty_Sanchez. Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1333

Kimi Raikkönen bevallotta, bárhogy is dönt a Ferrari, azt támogatni fogja, és készen áll követni a csapatát más szériákba, miután az olaszok pert vesztettek a szövetséggel szemben, és nem sikerült megakadályozniuk a jövő évre beígért költségvetési sapka bevezetését.

Az olasz alakulat már korábban jelezte, hogy nem nevezi versenygépeit a jövő évi bajnokságba, ha a szövetség nem változtat a szabályokon, mert nem szeretné, ha egyenlőtlen feltételek mellett kellene harcba szállniuk a csapatoknak a Forma-1-ben.

A nevezési határidőig pedig már csak kilenc nap van hátra, így ha addig nem sikerült megoldást találniuk a feleknek, minden bizonnyal komoly veszélybe kerül az F1 jövője, hiszen a nagycsapatokkal együtt az élversenyzők is távoznak.

Alonso után Raikkönen is megerősítette, hogy nem kíván új csapathoz igazolni a jövő évben, amennyiben a Renault vagy a Ferrari elhagyja a királykategóriát.

"Elég biztos vagyok abban, hogy nem fogunk eltűnni az F1-ből, de nem tudom, nem lehetek benne száz százalékosan biztos" – mondta a finn. "A jövő év végéig érvényes szerződés köt hozzájuk, és több más szériában is jelen vannak, így szerintem találni fognak helyet nekem."

"A Ferrarinak dolgozom, és egy nagy család vagyunk. Ez a munkám, és ez az a hely, ahol versenyezni szeretnék. Azonban bármit is csinálnak, én követni fogom őket. Egy család vagyunk, és együtt csináljuk a dolgainkat."

A 2007-es világbajnok szerint hatalmas veszteség lenne a sportnak, ha bármelyik nagyvállalat távozna, éppen ezért mindent el kell követniük annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő.

"Ha a Ferrari, vagy bármelyik másik nagyvállalat, mint a BMW vagy a McLaren nem lenne a Forma-1-ben, az semmiképpen nem lenne jó a sportnak" – magyarázta a finn. "Ezek a csapatok jelentik a Forma-1-et, és ha megváltoztatjuk a mezőny összetételét, és más szériákból hozunk csapatokat, az már nem lesz a régi."

A Red Bull Racing ausztrál pilótája, Mark Webber is elmondta, hogy el sem tudja képzelni a Ferrari nélkül a Forma-1-et. "Ők a Forma-1. A vörös autóknak itt kell lenniük a rajtrácson a Forma-1-ben."