növénybubus
2009.05.20
|
|
0 0
5859
|
abszolut semmi probléma nincs vele,max annyi,hogy kicsit sötét helyen van...javaslom,hogy sürgösen vidd ki a szbabdba,egy árnyékosabb helyre,és szépen szoktasd hozzá a napfényhez.ezt ugy tudod,hogyaz árnyékos helyröl szép lassan mondjuk heti rendszerességgel olyan helyre viszed ,ahol elöszörcsak kevés nap éri,mondjuk reggek vagy este.következö héten már olyan helyre viheted,ahol egész délelött/délután éri napfény.a harmadik héten már teljes napon lehet.és mivel ez egy szines levelü fajta,gyönyörü leveleket fog hozni,olyat,hogy a közepe ragyogó cirtomsárga lesz,a szélei pedig méregzöldek.öntözni a szabadban ,ha nagyon meleg az idö,én napi 2x szoktam,de ugy tudod megnézni ,hogy kell e locsolni,hogy ledugod az ujjad a földbe,és ha 2 cm-es rész már száraz,akko kell.de szerintem egy átültetés is ráférne,kb 5 centivel nagyobb cserépbe nyugodtan teheted,az általános virágföld,vagy a pálmaföld tökéletesen megfelel neki.arra figyelj,hogy soha ne tocsogjon vizben,az alátétben/kaspóban sem állhat soha,mert akkor berohadnak a gyökerei....sok sikert kivánok hozzá,és ha nagyon türelmes vagy,és mindenigényét kielégited,esetleg virágozhat is :D |
Előzmény: tonyi8 (5858)
|
|