Olvastam a cikket. : )))
Jobban meggondolva, az egész környezet hibás. Persze, mentális nyomor volt, szerencsétlen Eszter is arra hivatkozik, hogy azért volt ilyen az anyja, mert nem kapott szeretetet. Aha. Nem azért, mert beteg volt az agya. : ))) Nem tudnak az emberek másban gondolkozni, csak hogy biztos valamiféle nevelési probléma volt? Az anyja hét testvére is mind így viselkedett?
Te megérted azt, hogy a nevelőtestület erről tud, és nem lép???? Én nem értem meg.
De mondjuk ezt a kiszolgáltatott "arról is hazudni kellett" szerepet is csak egy pontig értem meg, addig nagyon, mert tudom, hogy a gyerek maga is szégyelli, és hazudik is szívesen, csak ne tudják mások, hogy mi a helyzet. De hogy valaki nem ébred öntudatra már később sem, és "hazudnia kell" az orvosnak, azt nem értem meg. Én nem voltam 19 éves, mikor a látleletes trükköt megcsináltam, és pont ahogy vártam, soha többet nem vert meg az apám. Ez ilyen egyszerű. Nem kell kedves-aranyos-satöbbinek lennie egy szülőnek, aki amúgy vadállat, csak fejezze be vadállati ténykedését. Ez pont elég.