picipipi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1960

Sziasztok!

Megjöttünk Milánóból, írok pár:-) sort.

A gépünk Bergamoban landolt -pontosan. Wizzel mentünk. Onnan tervben volt Verona, de végül az állomáson meggondoltuk, nem mentünk ami miatt nincs igazán hiányérzetem. A reptérről tehát a BERGAMOI VASÚTÁLLOMÁSRA mentünk, onnan MILANOBA a Garibaldi pu-ra érkezett a vonat (megy a Centraleba is). A jegyet a kis sárga izében a falon érvényesítettük. Útközben volt egy gyönyörűséges hatalmas völgy benne vmi vár szerű, szóval ha még egyszer mennék vonattal mennék. Másodrangú, hogy picit olcsóbb a transzferbusznál. A Garibaldi állomásnál a metró felé van egy SPAR (ott DESPAR). Egyébként a reptéren fürtökben állnak a buszok, a szélvédő kitapétázva a célállomással és az utazás árával. NEM LEHET ELTÉVESZTENI!!! Viszont az itt leírtakkal ellentétben MilánóBÓL 23.15-kor indul az utolsó (h-v).

A Hotel Alga-ban szálltunk meg. 39e Ft volt 2 főre 2 éjszakára. Itthoni irodában foglaltuk. A Famagosta metrómegállótól a 320 vagy 328-as busszal 2-3 perc.  Normál méretű szép és tiszta szoba, kifogástalan fürdőszoba, kedves személyzet, jó reggeli. Utolsó nap bezárhattuk a csomagjainkat.

Genovára -nem tudom miért- nagyon vágytam. Szombat reggel el is mentünk. Annyira csodálatos volt, hogy majdnem elsírtam magam. A kikötő, az azt körbeölelő meredeken épült város, a szűk utcák, az emberek, a tenger illata... Ilyet, de ehez hasonlót sem láttam még. Jártam már itt-ott, de egyenlőre Genova a világ legszebb helye. 1ó 50p. volt az út 2 főre retúr 36 Euró. Automatából világos, gördülékeny a jegyvásárlás! Milanóból nem Genova, hanem Albenga a végállomás. Ja, és életem legfinomabb (és legdrágább:-) pizzája is megvolt, illetve egy hentesnél -szerintünk- saját készítésű "soha nem megy ki a számból az íze" szalámi is. Sok cseresznyét és epret ettünk.

Szerintem én előző életemet ott éltem, és nagyon boldog voltam.

Milánó néznivalóiról írtak mások, nézzetek meg minél több dolgot, utána mindenki eldönti mi érte meg és mi nem... Itt olvastam, h a La Rinasciente kötelező, szerintem teljesen értelmetlen bemenni. Deriva írta, h Genova helyett inkább tó (ld. lentebb) az én véleményemet pedig Genováról ld. fentebb. Ízlések és pofonok, de nagyon! Ezúton köszönöm deriva még 1X, h válaszolgattál!

Az éjszakát a reptéren töltöttük, hamar elment, lehetett volna rosszabb is. Nem azt mondom, hogy minden nap ok lenne, de 1X belefért. Tényleg érdemes időben kimenni, épp, hogy volt helyünk és még jöttek utánunk! Kb. 150(!) ember lehetett az érkezési oldalon, 1-2 rutinosabb hálózsákban. 4 körül jöttek az őrök és felébresztették az alvókat, ill. fel is kellett kelniük, addig nem mentek el. Udvariasak voltak. 6.10-kor ment az első gép, gondolom azért költöttek. Mi széken aludtunk, azt hagyták.

Élelmiszerbolt: nekem nem volt nehéz találni: a Famagosta metrónál, a Romana metrónál,  a Garibaldi metrónál, a Buenos Aires-ről nyíló egyik utcán 10m. Ezek mind nagyobb üzletek.

A tömegközl.  24/48 órásra vigyázzatok ne gyűrődjön meg(zsebben), akkor nem enged be a kapu, mehettek az őrhöz -ő viszont igen.

Összességében nagyon jó volt, talán még visszamenetel is lesz belőle.

ÜDV!