borzimorzi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 126
1. Magad is tudod, hogy a számok és a tények említése =/= rasszizmus. Természetesen szerintem sem. Az már inkább az, hogy az Obama győzelmét nagyrészt a fekete szavazóréteg faji alapú szavazásának tulajdonítottad. Én nem.

Magad is tudod, hogy mindenki úgy mozgósít szavazásra, ahogy akar. H. Clintonnak épp az okozta a vereségét dem körökben, hogy épp a liberális értékekben hívőkkel volt dolga. És ezek az emberek nem akarnak semmiféle feudalizmusra emlékeztető jelleget látni a kormányzásban. Ilyen a dinasztiaépítés. Bushék is nagyot buktak vele, és a demokraták nem akarták megkockáztatni, hogy emiatt majd nukjon a jelöltjük a választáson a republikánus jelölttel szemben. Az azért nagyon durva lett volna, ha egy republikánus elnök megválasztása (Bush Jr.) mint balfogás kapcsán megtapasztalt tanulságokat - egy családból egy elnök bőven elég - pont egy demokrata elnökjelöltön demonstrálnák a választók.

Plusz H. Clinton egész egyszerűen egy nagyon fáradt ember benyomását keltete a jelöltségért folyó kampányban. Obama meg strapabíróbbnak, energikusabbnak látszott. Ez egy ifjúságközpontú és az energikusságot szinte fetisizáló kultúrában: hatalmas előny. Hajszállal győzött.

2. Obama átlagos képességű elnök. Bill Clinton után ciki lett volna, de Bush Jr. után ugrásszerű javulást jelent.

3. Szerintem nem szánalmas, inkább ügyes, mert megalázkodni: ingyen van. És az amerikai áruk európai eladhatóságának használ az, ha az országimázs javul, mert az amerikai elnök nem olyan nagyképű, mint az elődei. Ami a többit illeti, egyetértünk.

Csót:
b

Előzmény: Callie (123)