Pillangó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1468

Most már olvasható Bélabácsi szemszögéből is a történet.

"1-2 körrel később, az asztal talán leglazább játékosa, az amerikai Woodward emel hijackből 250K-ig, Dmmikel pedig elkezd matatni a zsetonjaival. Rögtön eszembe ötlik, hogy milyen jó szitu lenne ez nekem a 4betre, ha visszaemelne. Woodwardnál szinte bármi lehet, dmmikel tudja ezt, ráadásul pozícióan nyomást tud gyakorolni mint az egyetlen játékos, aki coverolja; így minden épkézláb lappal visszaemelhet rá. Végül meg is teszi, 625K-ig reraisel. Csak most kapjak egy 87s-et vagy vmit, aminek normálisabb equity-je lehet, ha esetleg lecallolnak! Megnézem a lapomat: AK! OMG. Egy pillanatra megilletődök, hogy ilyen remek zsugát sikerült kapni, de hamar eszmélek, hogy ettől még változatlanul iszonyat profitábilis a szituáció, sőt... Így azon nyomban all-in is megyek, Woodward szinte azonnal dob, Dmmikel viszont elkezd gondolkozni. Először csak arra tippelek, hogy nem akar egyből dobni, így „álcázva" a blöffjét. De aztán már túl sokáig hezitál. Akkor viszont már túl erős lapja sem lehet. Nem is tudom már minek drukkoljak, a callnak vagy a foldnak. TT-t dobja el, AQ-val adja meg.:) Végül hosszas mérlegelés után callol. Felfordítom a lapomat és közben próbálom nézni, hogy mi ellen megyek. Először csak egy Q-t látok, egy pillanatig reménykedek, hogy AQ van nála (vagy talán az mégiscsak túlzás lenne?), de túl gyorsan pillantom meg a másik a lapját. QQ? WTF? Azzal gondolkozott? Mind1, akkor be kell húzni a flipet!"

(...)

"Egy ponton megpróbálom elmagyarázni, hogy nem vállaltam fel semmilyen coinflipet, mert az eset 80%-ban mind a ketten eldobják és mutatás nélkül besöprök egy 1 milliós potot, illetve amikor megadják, még akkor is majdnem mindig minimum coinflipet játszunk és hogy ennél nagyobb +EV-s szituációt lehet nem is találok az egész FT során; de igazából úgy tűnik feleslegesen koptatom a szám."

(...)

"Végre nem arról van szó, hogy AK-val jó volt-e az ollé, hanem, hogy 87s-sel tényleg betoltam volna-e. Nem tudom biztosan, de abban megegyezünk, hogy azzal is jó lett volna a horribilis fold equity miatt. Abban is egyetértünk, hogy majdnemhogy slowroll volt dmmikkel részéről a QQ és hogy mekkora tilten lettem volna, ha AK helyett JJ-m van és a hosszas gondolkozása utána kiderül, hogy csak 2 outra húzok."

Az FT napján, 1. rész

Az FT napján, 2. rész
Előzmény: Trigoria (1414)