Szetka Creative Commons License 2009.05.14 0 0 354

Teljesen konkrétan már nincs, idén januárban leellenőriztem, hogy a tavalyi nyaralásunk mennyiből jönne ki idén, és kb. ugyanannyi lett volna, egész pontosan 140.575 Ft volt. Bulgária, Napospart, Burgas Beach Hotel****, AI, komplex biztosítással, repülővel, 2 hét, és pár lépés a tenger. Miután voltam ott, tudom, hogy ez bőven megéri. Amikor néztem, akkor már sem tengerre néző, sem oldalról tengerre néző szoba nem volt! Az ár egyébként a nem tengerre néző szobára vonatkozott/vonatkozik.

Amúgy kétszer maradtunk le egy ennél olcsóbb hotelról, mert mire odajutottunk (egyáltalán mire megjelent a katalógus) elfogyott a kívánt időszakra, mert a németeknél korábban jelent meg a katalógus, és a foglalási rendszer egy.

Többieknek:

Amúgy minden évben két árlista van, előre meghirdetik, hogy meddig érvényes.

Vannak olyan kedvezmények, amelyek csak az újra vonatkoznak.

Gondolom technikailag kivitelezhetetlen, hogy az árfolyammozgást "naprakészen" kövessék, ezért aztán van egy időpont, amikortól végrehajtják az emelést.

Erről most már tényleg nem akarok többet írni, mert teljesen úgy jön vissza, mintha kifejezetten a védőjük lennék, holott csak egy másik oldalról próbáltam meg szemlélni, vagy szemléltetni a dolgot.

Túlnyomó többségében én meg voltam velük elégedve, környezetem szintén. Az árak nekem kifejezetten kedvezőek voltak (persze ennek is volt ára, mint mindennek; időben kellett lépni), és mindig hazahoztak.

Magam részéről biztos voltam benne, amikor tartósan 300 Ft felett volt az €, hogy ez át fogják hárítani. Nyilván nem mindenki gondolta így.

Korábban azt mondták, hogy még nem volt olyan, hogy az árfolyamváltozás miatt emeltek volna (de ilyen forintgyengülés sem volt még), de mint tudjuk, mindig van egy első alkalom.

Egy utazási iroda ugyanolyan üzleti vállalkozás, mint bármi más. Nekik is van üzleti tervük, ugyanúgy tervezik az árbevételt, és az esetleges tartalékot, akkor adott árfolyammal tudnak számolni, ha nem akarnak csődbe menni, akkor egy ilyen helyzetben korrigálni kell.

Aki április végén foglalt, és most emelnek neki, az legalább olyan bosszantó, mint, annak aki januárban, netán előző év decemberében befizette. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy ne nézették meg volna előtte jogásszal, ha a szerződésben szerepel az áremelés lehetősége, és azt aláírta az utas; szerintem nem sok pereskedni való van rajta. A jelentős árfolyamváltozás meg - sajnos - nem hazugság.

Na, részemről ennyi volt.

Előzmény: Napfény1 (352)