> A munkáltatónak nem kötelezettsége adni, csak adhat!!!!
Igen, én is úgy olvastam, hogy tételesen fel van sorolva ki adhat. Kérdés az, hogy ha a munáltató nem akar adni, akkor valamilyen szövetkezet, vagy alapítvány miért adna, főleg, ha valaki ott nem munkavállaló.
Ha viszont az arra jogosultak nem akarnak adni, akkor ami jár az üdülési csekkekre eső támogatás hogyan kapható meg?
> Neki nem önrészt kell fizetnie, hanem a csekkek teljes összegét plusz ...
Igen? Én úgy olvastam ki, hogy valamennyi, kb 25eFt/fő-be kerül kb 80 eFt értékű üdülési csekk (+ gyerekeknek valamennyi). Ezt a bekerülési összeget neveztem én önrésznek. Ha mind a 80 ezret kell fizetnie, akkor mondhatná, hogy nincs neki, de akkor hol lenne az állami támogatás?
Állítólag tényleg azt próbálják sugalmazni a jogalkotók, hogy valemennyi támogatásért a munkáltató IS járuljon hozzá az üdülési csekkhez, de abban az esetben, amikor a munkáltatónak annyi pénze sincs, a nevelő szándékú sugalmazás oda vezet, hogy annak elmaradása esetén az egész ügylet meghiúsul, a gyerekeim meg ezért nem tudnak elmenni nyaralni.
Ha már a jogalkotóknak nem sikerült alanyi jogon elérhetővé tenni a támogatást, akkor valahogy kötelezni kellene a nevesített potenciális adókat, hogy fusson át rajtuk az ügylet, amibe nekik kerül azt fizesse be a munkáltató, mint önrészt, "oszt jónapot".