RAMBO Creative Commons License 2009.05.14 0 0 5462
Én lemosóval permeteztem, mert tavaly komolyan elkapta a szőlőt a lisztharmat, és utána két héttel néhány leveles állapotban kapott még Thiovitot az atka és lisztharmat ellen. Utána szárazság volt, szépen hagytam nőni. Múlt hétvégén megcsináltam a fattyazást, a tőkefejet kitisztítottam és anyu a hét elején befűzögette a hajtásokat a drótok közé.

A hét első felében volt egy szép csendes eső, az a jó áztatós fajta, nagyon kellett. Előtte volt rotálva és a sorköz is meg volt kapálva.

Jövő hétvégén megyek le permetezni, akkor valami felszívódót fog kapni, legesélyesebb a Rubigan+Ridomil kombó. Nekem Stihl motoros háti permetezőm van, de csak akkor használom, amikor már eléri a felső drótot a szőlő, különben a permet jelentős része kárba vész. Erdészeti permetező, 6m-re is elvisz. 20 literes a tertálya, de csak 15 litert teszek bele, mert egyébként a hátamra folyik. Tényleg szuperlatívuszokban lehet csak beszélni róla. Amíg nincs nagy lomb, sima pumpálós permetezőt használok - azt csak 10 literig töltöm fel.

Nekem szemre rengetegnek tűnik a fürtkezdemény, és igen jó kondiban van a szőlő, nem nyurgultak fel a hajtásközök, mivel nem volt sok eső.

So far so good.