Szetka Creative Commons License 2009.05.14 0 0 348

Nézd, amit írtam, az hosszú évek tapasztalata, és mindig arra az adott pillanatra vonatkozott, amikor épp kerestem a nyaralási lehetőségeket.

Jelen percben elképzelhetőnek tartom, hogy - miután a Neckermann-nál már januárban elfogytak a kurrrens utak - úgy lehet, ahogy írod.

Nekem viszont mindig akkor volt olcsóbb, amikor épp foglaltam, és akkor foglaltam, amikor épp olcsóbb volt.

Ha 140.000 Ft-ból tudok két hétig, közvetlen tengerparti ~4*-os szállodában, teljes ellátással, repülőgéppel, biztosítással nyaralni, ne mondja senki, hogy ez drága, mert van annyi tapasztalatom, hogy tudjam: nem az. Még akkor sem, ha erre, illetve egy részére rájönne a 8%, de ismétlem nem vagyok a Neckermann fogadatlan prókátora, csak és kizárólag az objektívitás miatt írta.

Senkinek nem tetszik, ha többet kell fizetnie, mint amennyire számított! Ezt a devizahitelesek tudják a legjobban, ők is érzik az árfolyamváltozást, miből gondoljátok, hogy egy banknál nagylelkűbb egy utazási iroda?

Itt az a baj, hogy fordított esetben, vagyis ha ennyit erősödne a forint, biztos, nem adnák vissza a pozítiv különbözetet.

A német meg osztrák katalógus árait egy az egyben összehasonlítani, meg csak akkor van értelme, ha tudok abból foglalni és tudok onnan menni, és €-ban fizetni.

Valamikor, nem régen írta itt egy utazási irodás, hogy miért mások az árak nekünk magyaroknak, és miért nyalják a németek se..ét a szállodások, amikor a viselkedésük - enyhén szólva is -  némi kívánnivalót hagy maga után. A lényeg az volt, hogy míg a németek, vagy az osztrákok összességében eltöltenek x napot és x összeget, mi x/100 napot és x/100 összeget. Nagy tétel mindig olcsóbb.

Előzmény: Noneszka (345)