Zalancelot Creative Commons License 2009.05.14 0 0 5461

Megint volt egy tisztességes csapadék adag (közel 40 mm)

http://www.idokep.hu/?oldal=csap24&nap=20090512

Már a második permetezésen is túl vagyok, igaz ehhez az is hozzátartozik, hogy a lemosót kénytelen voltam elhagyni, mert megkéstem a metszéssel, és a kirobbanó áprilisi nyárban olyan gyorsan levelesedtek  ki a tőkék, hogy ehelyett inkább egy korai permetezést iktattam be a rovarkártevőkre kihegyezve. A merlotot a rügylyukasztó jócskán megtizedelte, szerencsére az alvórügyekről mára szépen kihajtott bár az főrügyek hajtásaitól elmaradnak ezek a hajtások. 2 éve is volt ilyen, de akkor is a szüret idejére utolérték a többit.

Az első 2 permetezés olyan kevés szer és munkaráfordítást igényelt, hogy igazában nem oszt, szoroz.

Most készülök a birtokra, megnézni az állapotokat és a 3.- at én inkább a virágzás indulásához közelíteném, mert szerintem az sincs már túl messze.

Érdekes jelenséget figyeltem meg. A szilvánin amit a tavalyi jégverés leginkább érintett, sokkal több a szokásosnál a fürtkezdemény, van olyan hajtás amelyiken 3 virág is van!

Említettem,hogy beújjítottam a régi Maruyama permetező mellé egy Tescós kinai csodát. Túl vagyok az első tapasztalatokon és megosztanám.

Az vegyen ilyet, akinek van hozzá műszaki vénája a kétségtelenül meglévő hiányosságok elhárítására. Ezek a gondok zömmel nem túl nagy ráfordítással elháríthatók. Pl a multkor megfürösztött permetszerrel, mert a túlnyomásos  tartály tömítése nem jól zárt, abból az egyszerú oknál fogva, hogy a fröcsöntő szerszám zárásánál keletkező sorját nem takarították le!! A tömlőket egy az egyben lecseréltem, mert a gyári olyan kemény és rideg, hogy használhatatlan.

Ellenben a motorja "doxa", ráadásul mivel mindene a motort kivéve műanyag, nagyon könnyű, annak ellenére hogy 20 literes tartálya van könnyebb mint a régi 13 literes.

Előzmény: Cirfandlia (5454)