A Zöld Baloldal kálváriája
Rednews.hu, 2009. május 11., hétfő, 14:36
Úgy kezdődött, hogy a Zöld Demokraták szerettek volna egy integráns pártként Zöld Baloldal néven indulni, szövetségben a hazai baloldali erőkkel, TGM, Vajnai Attila, Szőlősi Istvánné és Droppa György vezetésével....
1. A névbejegyzési végzés dátuma: 2009. április 8.
2. A végzéssel és egy kivonattal április 14-én az OVI-nál megpróbáltuk bejegyeztetni a pártot, de azt megtagadták azzal az indokkal, hogy az OVB nem fogadhatja el, mert olyan kivonat kell, amelyen szerepel a Zöld Baloldal
3. Április 30-án lejárt a fellebbezési határidő
4. Április 30-án beszéltünk a Bíróság irodájával, ahol tájékoztattak, hogy az ügyészség nem élt fellebbezéssel, május 4-én a bírónak beadják az iratokat
5. május 4-én újabb érdeklődés az irodánál
6. május 5-én beszéltünk a bíróval, aki azt mondta, hogy még május 4-én visszaadta az anyagot az irodának
7. május 6-án kiadták a régi bejegyzés alapján a régi kivonatot
8. május 7-én újra beszéltünk az irodával, ahol közölték, hogy az iraton nincs rajta a záradékolás (a jogerőre emelkedés)
9. Máj 8. 10:58, két perccel a félfogadási határidő vége előtt megkaptuk a bírónő által május 5-én záradékolt és május 6-án jogerőre emelkedett záradékolt végzést, a társadalmi szervezet nyilvántartási adatairól szóló hivatalos kivonattal együtt, valamint az iratok forgalmát bizonyító tértivevények hivatalos másolatát.
10. Délután az alábbi levelet kaptuk az Országos Választási Irodától több levélváltás után (melyekben egyértelművé tették, hogy az OVB pénteken 17 órakor ülésezik) Részlet: "A választáson indulni szándékozó pártot az Országos Választási Bizottságnál kell bejelenteni. A bejelentést a P1 nyomtatvány kitöltésével és személyes leadásával vagy postai megküldésével lehet megtenni úgy, hogy az legkésőbb 2009. május 8-án 16.00 óráig megérkezzen az Országos Választási Bizottsághoz (1051 Budapest, Nádor u. 2.; levélcím: 1903 Budapest, Pf. 314.). A nyomtatványhoz mellékelni kell a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából - a választás kitűzését követően - a bíróság által kiállított kivonatot. A bejelentés során a pártot a bíróságon bejegyzett törvényes képviselője képviselheti, illetve az, aki ettől a személytől származó meghatalmazással rendelkezik. Listát az Országos Választási Bizottság által nyilvántartásba vett párt állíthat."