havefun Creative Commons License 2009.05.13 0 0 43
HÁZban lévő TV és NET szolgáltatással személy szerint nem vagyok elégedett (ezekről már írtunk röviden 1., 2., 3. számú hozzászólásban)!

Kezdeményezni kellene, hogy kössék be a HÁZ-ba a UPC-t is! Megfelelő számú érdeklődő esetén ingyenes megteszik! Szeretném, ha lenne aki támogatná a dolgot!

UPC-ben még sehol sem csalódtam, mivel kábelen jön a szolgáltatás, ezért használhatnánk a falakban előre kialakított koax kábelezést. Csomagjaik is elég jók, minőség tekintetében pedig kiváló. Elérhetőek náluk HD adások is, nem kell külön, máshol előfizetni.

Aki már megtette, milyen szolgáltatót választott? Elégedett vele?

Látszólag ugyan több lehetőség közül lehet választani, de valójában egyik sem az igazi. Telephant-ról, Digiről, és Antenna digital-ról (csak TV-t szolgáltat) már írtunk. Én a T-HOME-al IPTV-val szemeztem, de most elbizonytalanodtam. Nem olcsó a szolgáltatásuk (8880 Ft: DSL Tel Alap csomag, 2 Mb DSL net + IP TV családi csomag), ráadásul nem lehet használni a falban lévő koax-ot. Ami azt eredményezi, hogy keresztbe-kasul kábelek(telefon és UTP) mennek a lakásban. Főleg, ha szeretnék egy-egy TV-t a nappaliban és mondjuk a hálóban is. Ezek viszonylag messze vannak egymástól, hogy ne érje meg az UTP kábelt odáig elvinni körbe a fal mellett. Ilyen esetben marad a vezeték nélküli megoldás, ami újra csak a költségeket növeli. Egy szerelő szerint akár 30.000 Ft-al, ennyibe kerül ugyanis vezeték nélküi kiépítés állítólag (ennek még utána járok)!
Előzmény: euscac (2)