contributor Creative Commons License 2009.05.13 0 0 37

Sziasztok! Bocs, de nem találtam "Autóval Ausztriában" topikot, azért ide írok, hátha tud valaki segíteni. Rábafüzes-Heiligenkreuznál mentem át Ausztriába pár hete. Az A2-re Fürstenfeld után tértem rá. A határ és az A2 között volt néhány osztrák település, ahol 30 km/h-s sebességkorlátozást jeleztek, de a tábla alatt volt valami német nyelvű szöveg. (Valamelyest tudok németül, pl. később Németországban volt olyan, hogy Bei Nässe, azaz nedves út esetén; de itt valami hosszabb szöveg volt.) Mielőtt utnak indultam volna, többen figyelmeztettek, hogy tartsam be Ausztriában a sebességkorlátozást – útjavításoknál is – mert az osztrák rendőrök nagyon szigorúak. Ezért én precízen betartottam ezt a 30 km/h-t is. A mögöttem jövők (osztrákok is, magyarok is) viszont villogtak meg dudáltak. Meg tudná valaki mondani nekem, hogy mi az a szöveg a 30 km/h-s tábla alatt? A sejtésem az, hogy a falu egyéb útjaira vonatkozik, ha viszont így van, akkor miért teszik ki arra az útra, amire nem vonatkozik?! Az autósok 99%-a csak keresztül akar menni a falun, nem érdekli, hogy a település egyéb útjain mennyi a megengedett max. sebesség. Ha pedig valami mást jelent, kiváncsian várom a választ, hadd okosodjam.