Csondé Creative Commons License 2009.05.12 0 0 2796
I+II+III. ütemesek (főleg talán II. ütemesek),
kérdésem lenne

Ahogy emlékeztem rá, meg most vissza is kerestem, itt a fórumon is megjelent kb. két éve a vitátok egy szelete a ház(ak) mögötti játszótér+homokozó építéséről ill.nem építéséről.

Nálunk az ötödik ütemben épp most lángolt fel hasonló hol civilizáltabb, hol meg... hmmm... kevésbé emberhez méltó nézetcsere egy ház mögötti homokozóval kapcsolatban, amit az érdeklődők, nyilván a babásak anyagilag felvállalnának.

Annak ellenére, hogy ha jól értettem, az első három ütemben alapból volt homokozó és a vita a többi hozzá építendő dologról folyt, az érvek és ellenérvek kísértetiesen hasonlítanak ahhoz, amik akkor megjelentek itt a fórumon is, máshol meg gondolom pláne.

Pro: csak a házbeli gyerekeknek lenne, senkit nem zavarna, mért legyünk már gyerekellenesek és ellenségesek a gyereket vállalókkal, a játszóterek üvegszilánkosak, cigicsikkesek, ráadásul több kis gyerekkel problémás lehet egy anyának egyedül eljutni is oda, stb..

Kontra: nagyon zavarná azok nyugalmát, akiknek arra néz az ablakuk, joguk van nem gyerekzsivajban élni, ráadásul a homokot hozzájuk fújná a szél, erre a célra kitűnőek a játszóterek, amelyek közel vannak és európai színvonalúak, ahol senkit nem zavar a zajongás.

Azt szeretném megkérdezni, hogy így két év után mi lett a tapasztalat a homokozóval és a többivel, csúszdával, stb. Volt értelme? Zavart embereket? Szült további konfliktusokat? Összességében, mik a tapasztalatok?

Nálunk egyelőre csak a homokozó a tét, ami mindenképpen fedett lenne, éppen azért, hogy a szél ne fújhassa el máshová. De minden tapasztalat jól jönne az értelmes párbeszédhez az V.ütemben.

Nem fórumos vitát akarok nyitni az érintettek között (lesz még abból éppen elég), KIZÁRÓLAG AZ ELSŐ HÁROM ÜTEMESEK TAPASZTALATAI ÉRDEKELNEK.

Előre is köszönöm