HPéter1978 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 4952
1. Olvastam, hogy vissza akar térni. Akármekkora klasszis, ha visszaengednék az Astanába (vagy akármi is lesz helyette), az a tiszta sport szégyene lenne. Az ilyen eseteknek volt köszönhető, hogy mind a Nike, mind az Adidas szépen elfordult - még az amatőr kerékpárosok elől is.

Kedves Adam!

Akármennyire is nem tetszik neked Vinokurov, ez a csapat az ő gyermeke. Ő hozta létre szinte a semmiből, ő kalapozta össze az évi huszonakárhány millió Eurot.
Ha ő nincs Astana sincs, és akkor Bruyneel szépen otthon üldögélne Madridban a kissrácot pelenkázva és a memoárjai második kötetét írogatva, Lance meg a bícsen bandázna a McConaughey haverjával és csak azt hallanánk felőle, hogy mikor melyik szőke színésznőt cserkészte be sikerrel. Baromival kényelmesebb volt nekik beleülni a Vino által megteremtett készbe, semmint szponzori háteret összehozni egy PT csapathoz...
(Mondom ezt annak ellenére, hogy egy életre elköteleztem magam a páros mellet és akkor is szurkolni fogok nekik, ha az új csapat a Burkina Fasoi B-ligában szerepel majd a bushman juniorok és berber szeniorok ellen.)
Szerintem pont az lenne a világ szégyene, ha ezek után Vinokurovnak nem lenne helye a csapatban.
Azon természetesen lehet vita, hogy milyen pozíciót kapjon a csapatban, elvégre Johan vitathatatlanul sokat tett le az asztalra az Astanában is (nem beszélve a korábbiakról), de a visszatérése ténye akkor sem lehet kérdés.
Vagy ha az, akkor meg nem kell csodálkozni, ha elzárják a pénzcsapot.

Hogy ki miért fordított hátat a sportnak...
Megvan a véleményem a szemforgató szarházi szponzorokról, akik elvárják az eredményt bármi áron, vigyorognak a győztes mellett a rivaldafényben aztán amikor bukás van, habzó szájjal fújolnak...
Előzmény: adam-85 (4950)