Ogmet_ Creative Commons License 2009.05.10 0 0 1699
Szia!
Először is én olyan személytől nem vennék keltetni tojást, akinél nagyon sok tojása van, 30-as tartókban, ráadásul még a szavatossági dátum is rajta van. Olyan eladóktól érdemes érdeklődni, hogy termékeny-e a tojás, akik kevesebb mennyiségben árulnak, és látszik, hogy otthonról, a saját, esetleg a rokonjainak tyúkjai alól hozták a tojásokat, egyszerű 10-es tartókban vannak kitéve, és legfeljebb egy teli szatyorral van a pad alatt. Azonban a legtöbbeknek így is terméketlen a tojása, és nekem el is árulták. Ha az a válasz, hogy termékeny, érdemes még érdeklődni, hogy hány db tyúk, kakas van. A táplálkozási szokásukról is meg lehet kérdezni, s ebből már le lehet szűrni, hogy valóban termékenyek-e. Ezen kívül a terméketlen és termékeny csírakorong méreteit valahol korábban leírtam. Ezután már csak 2-3 db tojással próbakeltetést kell végezni a keltetőben, aminek ideje elég 1 nap is. Ekkor már 100 %-osan kiderül, hogy mivel állsz szemben. Én most legutóbb a Bosnyák téri piacon vásároltam a tojásokat.
Előzmény: mirima (1698)