xantia99 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 799
Csuszó,vagy úszó perselyes, sikló-csapágyról van szó.Az egyik verziónál a tengely forog a perselyben,ott 0.2-0.3 tized az illesztés.A másik verziónál,amit úszó-perselyesnek hívnak,ott a persely is forog a házban,meg a tengely is.Ott az illesztési hézag dupla,de tipustól függően 0.4-0.6 tized.Aztán van a kvázi-uszóperselyes megoldás,ahol a perselyt elfordulás ellen rögzitik egy stiftel,de olaj veszi körül,hézaggal teszik a házba.Van görgős,golyóscsapágyas is,persze itt lényegesen kissebbek az illesztési hézagok.

Ezek a radiális játékok.

A tengelyirányú elmozdulás 1-2 tized lehet,ez a veszélyesebb.

Ezek a gyári adatok,amiket zsir új,vagy felujított turbókra adnak meg.
KIKIK a szemétből szedte ki az övét,vagyis ki volt dobva.Nem mondhatom neki azt, hogy ha 6 tizedtől nagyobbat kottyan,akkor dobd ki...
Én is "szemét" turbókat kaptam,amiket felujítottam,új persely van benne,de szerintem simán lóg egy milit.

Egy akkora méretű turbó ,ami neki van, több száz ezerbe kerül,a felújitott is legalább két kiló.Ha nincs látható sérülés a lapátokon,és nem érnek bele a házba,akkor hagy használja,legfeljebb inditáskor füstölni fog,mert okádja az olajat orrán-szályán.Ha a lapátokon szemmel látható sérülés van,akkor persze már az ő felelőssége hogy mit csinál.

Vagy nincs igazam?
Előzmény: xplod (798)