tehtube Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9582

Visszatérve a korábbi beszámolómhoz:

A meghallgatás Németország délnyugati végében volt. Van egy Németországba visszaköltözött barátom akinek a barátja egy hanxeráruház tulajdonosa. Egyből mellette van a családi háza is. KRZs-nál alaposan kipróbáltam, ill. beállítottam az ESI/ hangbankom/Rt-20/aktívbox összeállítást. Az Rt-20 a többihez képest elég jó lezliszimuláció, de mint megtapasztaltuk a 0 érték után a leggyengébb torzítási szint is akkora ugrás volt ami több mint elviselhető. Mi a megoldás? Egy kis csöves előfok. Nosza, elugrottunk a 70km-el arrébb lévő cimborájához hogy ilyenje biztos van. Betettük az ESI-t, meg az Rt20-at. Nem volt egy vacak előfoka sem, de ott virított a boltban a töméntelen kínai cucc között a 3300-as lezli, meg egy XK3c+XK1. Nos, ezekről szereztünk tapasztalatot pár órán keresztül, egész zárásig. Utána a tulaj srác (szintén zöld kockás ingben) segítségünkkel bepakolta a nem kínai, hordozhatóvá tett Bertram ABC-jét ill. 122 lezlijét a mikrobuszba mert este ment vele fellépni Konstanzba. Utána még lent a háza alagsorában megdöngettük az A102+251 összeállítást. Arra ráfér egy kis gondoskodás.

Mégegyszer a tapasztalatokról:

- Az XK3c ára megegyezik a Hamichordéval, a C1-ével és a Key-B solóval. (~2500Eu) Mindhárom hanxer magasan veri emezt mind hanghűségben, mind dinamikában, mind billentyűzet-játékban. Talán még súlyban is.

- A csöves előfok jó dolog. A 3300-as hangját is szépen felturbózta ahogy nálam is a Motiont, azzal már kellemes lágy, enyhén karcos, grízes orgonahang csiholható ki. És nem is drága.

Beállítás:

-KRZs-nak eleinte nagyon visított az összeállítása, de ez volt a boltban is. Azt tapasztaltam hogy mind a szimulációnál, mind az igazinál érdemes a magas rotort még középállásnál (ha van ilyen állás) is visszább venni és a karcot a sok magas helyett egy enyhe csöves túlvezérléssel hozzáadni.

Pár kép illusztrációként. A 3300-ra visszatérek még.

2×XK+3330+ESI

M-Audio+XK3c

A102+251

L122

Előzmény: djuice (9544)