ysu Creative Commons License 2009.05.07 0 0 2899

A teleologikus attraktor azt jelenti, hogy egy jövőbeli eseménynek meg kell történnie, és minden abba az irányba mozog, hogy az az esemény megtörténjen? Mert akkor értem, amit írtál. Ellenkező esetben bajban vagyok. :)

12 törzs: Hát lássuk csak. A Kolóniaiak példájából kiindulhatunk, hiszen "minden megtörtént már és meg is történik megint".  Tegyük fel, hogy a Földre érkezés után nem oszoltak volna el a szélrózsa minden irányában, hanem létrehoztak volna egy Új-Capricához hasonló várost. Annak legjobb esetben is a technológiai színvonala alacsonyabb lett volna, mint a katasztrófa előttinek (ezt a visszafejlődést láttuk már a hajókon és Új-Capricán is), és még az is egy ideig visszafejlődött volna, nyersanyag és koherens tudás híján. Nem gondolnám, hogy a katasztrófa ismeretében a mesterséges intelligencia újrateremtése lett volna az első dolguk, sőt.  Feltenném a kérdést:  akarta-e az a nemzedék, aki egy olyan holokausztból megmenekült, amelyet az általuk teremtett mesterséges intelligencia okozott, továbbadni a következő nemzedékeknek továbbadni a tudást (ha az addigra máris el nem veszett)? Ha viszont nem adta tovább, akkor a következő nemzedék éppolyan sötétben tapogatózott, mintha soha előttük nem foglalkozott volna a problémával.

Ehcs: aranyos vagy, most heti rendszerességnél gyorsabban biztos nem tudok haladni, ráadásul most alaposan feltorlódtam, ezerszer több az ötletem, meg a tervem, meg a dolgom, mint amennyi időm van. Most ráadásul a munkahelyi lemaradásom prioritást élvez, no meg a családom is. :)

Előzmény: Siphersh (2898)