coeurace Creative Commons License 1998.11.23 0 0 99
Kedves mindenki!

Szerintem a kerdes megkozelitese kicsit felrecsuszott, mikor a magzat jogallasat kezdtek vitatni az emberek. Ezt azert mondom, mert szerintem nyilvanvaloan filozofiai kerdesrol van szo, hogy embernek tekintjuk-e a magzatot vagy csak lehetosegnek arra, hogy ember legyen belole. Valoban igaz, hogy a magzatbol csak ember fejlodhet, de az is, hogy a magzat onallo eletre keptelen (teljes egeszeben az anyatol fugg), a 7 eletjelenseget nem mindet mutatja (ez az eloleny biologiai meghatarozasa), tehat bizonyos egyesek altal materialistanak tekintett allaspont szerint nem tekintheto fenntartasok nelkul elolenynek, igy nem ember, ergo nincsenek emberi jogai. (Ugyanitt jegyeznem meg, hogy a 7. honapban levo magzat koraszules eseten mar jo esellyel eletkepes, igy nyilvanvalo, hogy ekkor mar embernek lehet tekinteni, de ez amugy sem kerdes, mivel az abortuszt ilyen idos magzaton csak egeszen kiveteles orvosilag indokolt esetben hajtanak vegre.)Viszont mint tudjuk a filozofiai kerdesekben altalaban nincs igazsag, csak velemenyek, es szerintem ez a lenyeges (szerintem nem lehet eldonteni, hogy a magzat ember-e vagy nem). Tehat csak az a jo szabalyozas, ami nem kenyszeriti ra az "IGAZSAG"-ot azokra akik maskepp gondolkodnak. Eppen ezert szerintem minden nonek joga van a donteshez. Ezzel nem kenyszeritunk senkit abortuszra, ami amugy sem tekintheto a fogamzasgatlas helyettesitonek, mert mindenki tudja, hogy egy abortusz az anya egeszseget is veszelyezteti (elofordulhat, hogy szovodmenyek miatt soha tobbe nem lehet gyereke) eppen ezert nevetseges lenne azt gondolni, hogy a nok allandoan abortuszra fognak rohangalni egy liberalis szabalyozas eseten.
A kereszteny emberek pedig ne eljenek nemi eletet a hazassag elott, ha ugy latjak helyesnek es ne vegeztessenek abortuszt, ahogy akarjak. De a kereszteny ertekeket rakenyszeriteni mindenkire ostoba es veszelyes dolog.