Medvebarlang Creative Commons License 2009.05.07 0 0 1067
Mi, vagy inkább ki dönti azt el, hogy egy építmény, egy helyiség huzamos emberi tartózkodásra készült?

Ezt értem:
36. Huzamos tartózkodásra szolgáló helyiség: amelynek tervezett rendeltetésszerű használata általában folyamatosan két órát meghaladó időigényű, vagy amelyben a használatok közötti szünet időtartama a két órát nem éri el. (Pl. lakószoba, nevelő-oktató helyiség, étterem).

Ha én azt állítom egy építményről, hogy az tároló (raktár) - még akkor is, ha van benne két ágy (azokat is raktározni kell valahol) - ki meri azt mondani rá, hogy az lakóépület?

Asszem ez nem építésügyi hatósági kérdés.
Ha a méretek stimmelnek, ha az építési vonalakon belül található, akkor az építésügyi előadó nem foglalkozik az építménnyel. Azt, hogy én mire használom, nem az ő dolga eldönteni. Ha sem állandóra, sem ideiglenesen nem jelentkezek be, akkor mi alapján dönti el bárki is, hogy én abban az építményben tarósan tartózkodom?
Nem lehet a nap 24 órájában pakolgatnom egy raktárban, nem felügyelhetem az ellő állatokat 24 órán kersztül csak azért, mert az adott helyiség nem huzamos emberi tartózkodásra készült?

Gumi ez a szabály nagyon!