Ginezra Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4
Telefonon foglaltunk szállást egy pilisszentkereszti családi házban, Merkl Máriánál (elérhetőségei: 26/347-151 v. 20/9941-507, Pilisszentkereszt, Kossuth út 73., http://www.eszallas.hu/merkl) április 24, 25-e estére 7 főre.

Hetek óta terveztük ezt a kirándulást, és nagyon rá készültünk erre a dologra, még szülinaposunk is volt, akinek meglepetés grillezést terveztünk... no, meglepetés az volt!

Már a foglalással is komoly problémáink voltak, mert a hölgy az idulás előtt két nappal, azaz ápr. 22-én szerdán, késő délután telefonon - rendkívül kelletlenül - többször meghazuttolva engem azt állította, hogy mi nem foglaltunk nála semmit, velem sohasem beszélt, és neki foglalása van a nevezett hétvégére. Így csütörtökön este kétségbeesett és sikertelen kapkodásba kezdtünk, hogy találjunk valamiféle szállást.

Másnap reggel azaz ápr. 23-án felhívott, és parancsolóan rákérdezett, hogy mi az hogy mi még nem szóltunk vissza, mi az hogy nem erősítettük meg a foglalásunkat. A rend kedvéért megjegyzem, hogy kb. 5-6 alkalommal beszéltem a hölgyel. Ekkor derült ki, hogy adminisztratív hiba következtében összekeverte a foglalásait. (Kiderült, hogy a hölgy nem név alapján vezeti a foglalásait, hanem telefonszám alapján, és én voltam olyan galád, hogy egy másik számról hívtam.) Mikor rájött a tévedésére sűrű elnézések közepette invitálni kezdett bennünket.

Mi elveink ellenére beadtuk a derekunkat, hogy ne ússzon el a hétvégénk.

Pénteken, munka után elindultunk egy nagy áruházba bevásárolni a hétvégére illetve a grillezéshez. Vettünk faszenet, grillhúsokat...stb., vagyis jó sok pénzt otthagytunk és alaposan felpakolva elindultunk Pilisszentkeresztre. Az áruházból még felhívtuk a házat, hogy tudassuk, hogy körülbelül mikor érkezünk. Az érkezésünk várható időpontját már korábban is közöltük, és nem volt belőle baj. A háziak lánya kedvesen ismételten biztosított bennünket arról, hogy mehetünk, és várnak bennünket.

Mikor megérkeztünk, pénteken 21:45 körül, a hölgy kirohant a házból, és köszönés nélkül hihetetlen stílusban ennyit mondott, hogy már szólni akart, hogy ne menjünk, húzgálta a száját, majd egy lenéző mosollyal az arcán bezárta előttünk az ajtót és elköszönt tőlünk.

Ott maradtunk a megvásárolt holmikkal, tortával, szállás nélkül egészen csalódottan.

Amellett, hogy az éjszaka közepén haza kellett jönnünk, a faszenet és az egyéb grillezős felszerelést is igen nehézkes tárolnunk, és kert hiányába felhasználnunk lehetetlen. Egy újabb több fős kirándulás megszervezése pedig - munka, külföldi út, vizsgaidőszak..stb miatt még sajnos pár hetet biztosan várat magára...

Csak érdekesség képpen: Mivel ott volt fellelhető a legtöbb ember, a kocsmában próbálkoztunk az eset után, hogy hátha tud valaki valamilyen szállást. Nem jártunk ott sem sikerrel, de a kocsmáros fiatalember rögtön erre a házra és a hölgyre kérdetzett rá ("a Mari? a Kossth végén?") és elmondta, hogy a hölgy hirhedt a "vendégszeretetéről", és több vendég panaszkodott már rá.