Szia Tipcsok!
Hasonló cipőben járok én is akárcsak Te. Én ugyan egy 15 négyzetméteres kis faházat kívánok összetákolni, amiben nyaranta el lehetnénk egy két hetet, tavasztól őszig ott tölthetnénk néhány hétvégét, de ahogy nézem ehhez bizony építési engedélyt kell benyújtani. Még tán lakhatási engedélyt is kell rá kérni! :( Brrr!
Nem értem én ezt az egészet. Egy hétvégi kulipintyó felállításához miért van akkora apparátusra szükség, mint egy több száz négyzetméteres villának a megépítéshez? Nem akarok oda sem állandó, sem ideiglenes jelleggel bejelentkezni csak szeretnék nyaranta valahol főzni, enni, mosakodni. Ezeket ugyan megtehetem elvileg még szabályosan is, hisz a két órát nem fogja meghaladni egyik esetben sem a bent tartózkodásom, de aludni már nem aludhatok benne.
Vigyem magammal a sátramat akkor? Ha abban alszom, akkor már nem modhatják a faházra, hogy tartós emberi tartózkodásra épült. Netán főzzek bográcsban? Azt is meg lehet engedély nélkül tenni a kertben, hisz szabadtéri tűzhelyet is alakíthatok ki engedély nélkül.
Kinek mi erről a véleménye? Hogyan lehet engedély, bejelentés nélkül felépíteni egy kis faházat, amiben nyaranta elalhatna az ember?