CBNora Creative Commons License 2009.05.05 0 0 7846
Én még szabadföldbe nem ültettem ki a paradicsomokat. Egyrészt tegnap is csak 1,6 fok volt hajnalban, 4 napja 1,3, inkább megvárom a fagyos szenteket. Másrészt a determináltak helye még tele van salátával. Tömjük magunkba, és kilószám ajándékozom, de nem akar fogyni. Egy paradicsom palántát véletlenül tőből kitörtem, ennek megnéztem a földlabdáját. Nem volt nagyon átszőve, úgyhogy még egy darabig bírják pohárban. Kicsi paradicsom már van rajtuk. A paprikákon még nincs bimbó.
A sárgarépánk elég szép, azt már nem kell gyakran locsolni, ellátja magát. De itt is iszonyú száraz minden, szerencsére a legtöbb növény meglepően jól bírja. Mindent nem győzök locsolni, elég, amit frissen ültettem ki és a napos, homokos előkertet.
Szép kövérek a fokhagymák, talán valamivel kövérebbek a szokásosnál. Kétszer alaposan meglocsoltam, be van takarva szalmával, szerintem azoknak is elég a víz.
Tegnap elültettük a krumplit. A szomszédban már jó nagy, petéket is láttam rajta. Mire a mienk kibújik, talán a legtöbb bogár lepetézik, nem lesz sok munkám a szedegetéssel.
Előzmény: il1321 (7845)