Na kiderült,hogy te komplett zöldség-gyümölcs kertészetet vezetsz.:)
Gondolom olvastad többünk problémáját a baracklevelekkel,mit gondolsz ?Kicsit utána olvastam a hiánybetegségeknek,de nem lettem okosabb.
Tafrina ellen valszeg én sem permetezek többet.1-2 fán van nyomokban,azt inkább leszedegetem.A kajszin is kisebb hajtásokon volt némi moniliára utaló hervadás,de nem vészes.Ha lenyomom rovarölővel még kap+ gombaölőt is.
Nekem az az érzésem,idén inkább a rovarkártevőkkel lesz gondom.A cserebogár invázió a vége felé tart,bár a csimaszok ki tudja meddig tevékenykednek.A bundásbogarak is letudva,különösebb kárt nem tettek,így is ritkítanom kell a leginkább támadott Elstar fámat.A levélpirosító levéltetü szépen kidekorálta az almafáimat,igaz én meg BI58-al kivasaltam őket,de a tetvek már az őszin i megjelentk,azt hiszem a tevek lesznek az egyik fő szám az idén...ja és a rohadt hajtáshervasztó,ezt soha nem tudom kivédeni,ez főleg a körtefáimat/és részben az almát is/támadja.Mivel a kókadt hajtásokat vissza szoktam cipkedni,ez némileg visszaveti a növekedést.
A hétvégén,ha nem lesz éppen eső,akkor komplett rovarölőzést végzek,a cseresznyét és meggyet kell most leginkább menteni.Az őszit egyelőre nem ritkítom,nálam még kisebb a gyümiméret,mint nálad.Viszont a kajszit muszáj lesz,mert már most hajlanak le az ágak/kivéve a Ceglédi bíbort,mondjuk annak nem tudom mi kellett volna,hogy rendesen kössön ?/